CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen ay İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı nedeniyle yarıda kestiği Almanya ziyaretini ocak sonunda gerçekleştirecek.

Kılıçdaroğlu yarıda kestiği ziyareti için Almanya'ya gidiyor
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını öğrenmesiyle yarıda keserek İstanbul'a geldiği Almanya ziyaretini ocak sonunda gerçekleştireceği öğrenildi.

Gazete Duvar'dan Menekşe Tokyay'ın haberine göre, programın ana teması, endüstriyel dönüşüm, akıllı endüstri ve yeşil enerji hamleleri olacak ve Kılıçdaroğlu, bu alanlarda Türkiye’de gerçekleştirilmesini önerdiği çalışmaları yerinde gözlemleyecek; sektör temsilcileriyle toplantılar yapacak.

Öte yandan CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, 26 Ocak’ta İYİ Parti'nin ev sahipliğinde yapılacak 11'inci Altılı Masa toplantısının ardından 30 Ocak’ta kamuoyuna tanıtılacak olan Ortak Politikalar Metni'nde beş sayfalık bir dış politika hedef ve ilkeler metni de yer alacak. Söz konusu metinde dış politikanın ana eksenlerine dair genel prensipler belirtilerek, altı partinin mutabık kaldığı “dış politikada mutlaka yapılacaklar”a dair bir liste de bulunacak.

BATI EKSENLİ YÖNELİM

Kaynaklar, seçimlerde iktidarın değişmesi durumunda dış politikada Batı eksenli köklü bir dönüşüm olacağına, Avrupa Konseyi’nin tüm belgelerine ve Demirtaş ile Kavala’yla ilgili olanlar da dahil olmak üzere temel kararlarına uyum gösterileceğine dikkat çekiyor.

Şam’la süren normalleşme ve diyalog sürecinin önemsendiği belirtilirken, CHP’nin olası iktidarında "Suriyeli mültecilerin gönüllü bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanacağı" ve Suriye’yle 10 yıldır süregiden diyalogsuzluk döneminin telafi edileceği belirtiliyor.