Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıln CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu’nun AKP’nin olağanüstü itirazı sonrasında yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek, ilçeleri geçerli saymasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bizim rakibimiz artık YSK’dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır” dedi. Kılıçdaroğlu’nun […]

Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıln CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu’nun AKP’nin olağanüstü itirazı sonrasında yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek, ilçeleri geçerli saymasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bizim rakibimiz artık YSK’dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu akşam Sunay Akın‘ın Bakırköyde sunuşu olacak. Ben de katılacağım . Keyifli bir gece geçireceğiz. 16 mayısı 19 mayısı biz milli günleri heyecanla kutluyoruz. 

4 Tane oy pusulası veriliyor size. Mühürleri basıp aynı zarfa koyuyorsunuz. seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık. Sonra diyorsunuz ki 3’ünde bir şey yok İBB yi iptal ediyorum diyorsunuz. İnancı olan aklı olan bir insan bunu söyleyemez. Hiçbir hukuki gerekçe yok yazmadılar. 7 kişi oturup gerekçe yazmıyorlar. Kim onlara talimat verdiyse… Bunu açıklayacaklar mı? Şu gerekçeyle iptal ettik. Akla aykırı , hukuka, vicdana akla aykırı bir uygulama. Bir yanlışlık yaptık  diyorsan 39 ilçeyi iptal ediyorum dersin. 

Bütün dünyanın merak ettiği şey neye göre iptal? 7 kişi vicdanını kararttı bu oyu verdi. 

(Sadi güvenin seçim iptal edilmesin oyu) Belki vicdanı rahatsızdır. Bu kadar da olmaz deyip herhalde reddetmiştir. Ben yskya güvenemiyorum. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır.

(23 haziranda ne olacak?) Kazanacağız. 23 haziranda elbette sandıklara sahip çıkacağız. Hiçkimsenin şüphesi olmasın. 23 haziranda göreceksiniz çok güzel şeyler olacak. 

(İsmail Küçükkaya: Erdoğan çaldılar diyor. Binali Yıldırım önce bir sessiz kaldı sonra o da çaldılar dedi.) Bizim uzmanlık alanımız vicdan ahlak ve hukukun üstünlüğüdür. Onların uzmanlık alanı hırsızlık ve çalmaktır. 

(İsmail Küçükkaya: Vatandaş diyor ki biz kime güveneceğiz?) Her vatandaş kendine güvenecek. Benim irademe darbe vurdular. Ne olursa olsun sandığa gidip oyumu kullanacağım. Darbeye karşı demokrasiyi kullanacağım.

İstanbulu İstanbullular teslim alacak. Hiç şüphe etmesinler. imamoğlu mazbatasını aldı. Aynı şey olacak. binler kişiyle beraber mazbatasını alacak görevini yapacak. Acaba mazbatayı verirler mi diye kimsenin şüphesi olmasın. Sandığa gidin oyunuzu kullanın gerisini bize bırakın. Seçmen listelerinin de hepsi kontrol ediliyor. Her sandıkta görevlilerimiz olacak.

Biz istemiyoruz erken seçim. Yaptığımız seçim İBB. Ekrem beyi tekrar seçeceğiz koltuğa oturtacağız. Kul hakkına karşı direnmek hepimizin boynumuzun borcudur. Bunun siyasetle alakası yok. Bende bir merhamet var. Ya siz ramazanın ayının birinci günü gittiniz İstanbul halkının iradesini aldınız. 

İsmail Küçükkaya: Derin bir kaygı içindeyim. Size linç girişiminde bulunuldu. Ben çok üzüldüm. Kaygım niye arttı? Bu girişimde bulunanlar serbest kaldılar. Elleri öptüler. İnönünün Uşak’ta yaşadığına benzer bir olay. Verilmiş bir sadakamız varmış. 

Bir tezgah olduğu belliydi zaten. Türkiye adına acı bir olay. Beni asıl üzen bir şehit cenazesinde bunların olmasıdır. Oraya gelen insanlar bizler bir şehit cenazesine katıldık. Bir devlet töreni. Namaz kılınır dualar okunur helallik alır sonra şehit cenazesini uğurlarız. Doğru dürüst namaz kıldırmadılar. Aynı saldırıyı bana Şavşatta yapılmıştır. Burada da benzer bir olay var. Kesinlikle planlıydı. Ben vatandaşımı hiç suçlamadım. Bazı kadınların çok tepki verdiklerini biliyorum. Türkmen köyü olduğunu söylendi bize. Önümüzdeki günlerde daha farklı görüntüler ortaya çıkacak. O saldırganlar serbest bırakıldı. Siyasi talimat olmasaydı serbest kalmazdı zaten. 

Ben inançlı bir insanım. Allahın verdiği bir can var. Benim görevim bu olayların karşısında sakin kalmaktır. Üç beş tane çapulcu saldırdı diye biz geri adım mı atacağız? Ben bir milim bile geri adım atmayacağım. Hayat gayeniz ne? Ben istiyorum ki insanlar huzur içinde yaşasınlar. Neden kavga ediyoruz? İktidar sahipleri gerilim yaratıyor? Bu ülkenin hakimi savcısı yok mu? Bu kadar yalan nasıl yayınlanıyor? İktidar gerilim yaratın diyor. 

Bir gazetecinin öldüresiye dövülmesi ne demektir? Diyor ki iki elimle başımı tuttum. Peki ne oldu öldürmek isteyenler ne oldu? Serbest bırakıldılar. Saldırıya uğruyor öldürmek üzere saldırıya uğruyor. Daha önce yeniçağ gazetesi basıldı. Failler nerede? 

Erdoğan teslim alınmıştır. Erdoğanın yakınında çok saygın insanlar vardı. Bütün bunlar darmadağın edildi. Gidip de erdoğana şunu yapsanız daha iyi olur diyebilecek biri var mı? Bizim geleneğimizde istişare dediğimiz bir kavram vardır. Osmanlıda padişah vardır sadrazam vardır. Atatürkün çankaya sofrası bir istişare toplantısıdır.”