CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yurtdışına çıkışta alınan 'Yurt Dışına Çıkış Harcı' adını verdikleri haracı, 6 ay sonra kaldıracağız" dedi ve ekledi: "Böyle çok sayıda utanç verici uygulama var ülkemizde, hepsi tarihin çöplüğüne gidecek."

Kılıçdaroğlu: 'Yurt Dışına Çıkış Harcı' adlı haracı, 6 ay sonra kaldıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışına çıkışta alınan “Yurt Dışına Çıkış Harcı”nı kaldıracaklarını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yurtdışına çıkışta alınan harç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yurtdışına çıkışta alınan 'Yurt Dışına Çıkış Harcı' adını verdikleri haracı, 6 ay sonra kaldıracağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Böyle çok sayıda utanç verici uygulama var ülkemizde, hepsi tarihin çöplüğüne gidecek" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAORĞLU'NUN SON DÖNEMDEKİ VAATLERİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, son dönemde sosyal medya hesabından, iktidar olduktan sonra yapacakları uygulamalara ilişkin paylaşımlarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımlarından bazıları şöyle:

>> 15 Ocak: "İlk 6 ayda; halka açık şirketlerde kadınların yönetim kurulu kademesinde eşit biçimde temsil edilmeleri için alt sınır getirerek kadınlara uygulanan "cam tavanı" kadınlarla birlikte paramparça edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi sadece bir başlangıç. Çok kapsamlı reform listemiz var."

>> 13 Ocak: "6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak."

>> 11 Ocak: "TÜİK eliyle işçiden 300 milyar Dolar çalındı. 5 ay sonra borcumuzu ödemeye başlıyoruz. Ücret vergisinin devlete değil, işçiye ödenmesini sağlayacağız. “E biz beyaz yakalılar?” dediğinizi duyar gibiyim. Siz de işçisiniz, kanmayın bunlara. Tabii ki size de borcumuzu ödeyeceğiz."

>> 10 Ocak: "Sarayın zalim düzeni yüzünden insanlarımızın ev sahibi olması hayal oldu. Kiralar da şiştikçe şişiyor. Vatandaşımıza öz vatanında zulüm var. 6 ay sonra, beş yıllığına yabancıya konut satışı yasağı getireceğiz. Fiyat dengesi oluşmadan yasak kalkmayacak. Öncelik kendi insanımızdır."

>> 8 Ocak: "Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir."