TBB’nin yeni başkan Av. Sağkan’ın yönetim kurulunda olan Aydın Barosu Başkanı Av. Bozkurt, kimsenin savunmasız kalmayacağını söyledi.

‘Kimse savunmasız kalmayacak’

Geysu MALAY

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 36. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan, rakibi ve mevcut TBB Genel Başkanı olan Metin Feyzioğlu’nu geride bırakarak seçimi kazandı.

Baro başkanları ve delegelerin değişimden yana tavır koydukları görülen genel kurulda yeni TBB yönetimine giren Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, “Avukat camiasındaki değişim talebin tabandan geldiğini ve engellenemez olduğunu gördük. İşimiz; savunma makamının bağımsızlığını korumak ve meslektaşlarımız da dahil olmak üzere her bir yurttaşın hak ihlalini önlemek. Her şeyden önce Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Erinç Sağkan’ın da dediği gibi; bir baro değil, baroların çatı örgütü olduğunu ortaya koyacaktır. Bir çalışma sistemimiz olacak. Tüm barolara eşit mesafede hizmeti organize eden, bağımsız savunma noktasında ve hak ihlalleri noktasında özüne dönmüş bir TBB çalışması sergilenecek” dedi.

Av. Bozkurt, Bundan sonraki süreçte TBB’nin kuruluş ayarlarına geri döneceğini söyledi. Av. Bozkurt, “Başkanımızın da defalarca dediği gibi kimse savunmasız kalmayacak. Bu süreçte bize oy veren ve vermeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Büyük emekler var. Sadece gelip oy kullanan başkanlarımız ve delegasyon değil, tüm meslektaşlarımız taleplerini son derece uygar bir biçimde ilettiler. Biz artık görevimiz ne ise gereğini yapmak için kolları sıvadık. Bir yerde değişim gecikirse oradaki taşlar sallanmaya başlar. Biz değişimde gecikmemek için doğru adımlar attık” diye konuştu.