Kınalıada'da cinsel saldırı davasında sanık beraat etti

Kınalıada'da 2018 senesinde yaşandığı öne sürülen cinsel saldırı hakkındaki davanın karar duruşması bugün görüldü. Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savcının 'nitelikli cinsel saldırı'dan ceza talebine rağmen sanık M.A oy birliğiyle beraat etti.

Olay gerçekleştikten 17 ay sonra görülen davanın üçüncü duruşmasında savcı değişmiş, sanığın tutuklanmasını ve "nitelikli cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

Medyascope'dan Merve Özçelik'in haberine göre cinsel saldırıya uğradığını ileri süren Gökçe, avukatı Rozerin Seda Kip ve vekil avukatlar, olayın nasıl yaşandığı mahkemeye önceden dilekçe ile sunarak sanığın iyi hal indirimi olmaksızın nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanmasını talep etmişlerdi.

Savcı ve bakanlık ceza istedi

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz sanık M.A. , Gökçe ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını tekrar eden savcı, ‘rıza’ olmadığını belirterek, mağdur ile sanığın önceye dayalı arkadaşlıkları olmasının suçu ortadan kaldırmayacağını kaydetti. Sanığın “beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı cinsel saldırı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da sanığın iyi hal indirimi almadan üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı beraat talep etti

Sanık M.A’nın avukatı Mehmet Fatih Akın olayın rıza doğrultusunda yaşandığını, taraflar alkollü olduğu için cinsel birleşmenin olabileceği şeklinde savunma yaptı. Ayrıca yalan beyan yapıldığını, bu şekilde mahkemenin töhmet altında bırakıldığını söyledi.

Gökçe’nin ablasına suç duyurusu

Avukat Akın, olayı sosyal medyadan duyuran ve bu şekilde ciddi bir kamuoyu oluşturmayı başaran Gökçe’nin ablası Tuğçe hakkında, attığı tweetler delil olarak gösterilerek adil yargılamayı engellemekten ve hakaretten suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Sanığın avukatı, Tuğçe’nin attığı tweetleri örnek göstererek“Bu şekilde iyi niyetli kadın dernekleri kandırılmaya çalışılmıştır. Adil yargılamanın önüne geçilmeye çalışılmıştır” dedi.

Sanığın kadına şiddet ve yaralama suçları da dahil sabıka kaydı var

Duruşma sırasında söz alan sanık M.A, iftiraya maruz kaldığını, kendisinin de kadına şiddete ve tecavüze karşı olduğunu söyledi. Asıl mağdurun kendisi olduğunu, olay gecesi Gökçe’nin, masasına gelerek onu taciz ettiğini söyledi. Sanık “Asıl mağdur benim, önce Allah’a sonra adalete inanıyorum ve beraatimi talep ediyorum” dedi. Sanığın aynı zamanda kadına şiddet ve yaralama suçları da dahil olmak üzere altı tane sabıkası bulunuyor.

Avukat Kip: Hukuk garabetiyle karşı karşıya kaldık!

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan avukat Rozerin Seda Kip, karardan dolayı çok üzgün olduklarını fakat bu davanın asla peşini bırakmayacaklarını belirtti. Kip, “Bir hukuk garabetiyle karşı karşıya kaldık. Mahkeme heyeti oy birliğiyle sanığın beraatine karar verdi. Adli tıp raporunda tecavüzün doğrulandığı sonucu olmasına rağmen gerekçesini bilmediğimiz bir beraat kararıyla karşı karşıyayız. Elbette istinaf mahkemesine gideceğiz. Bu dava burada bitmedi” dedi.

Ne olmuştu?

Gökçe, 2018 yılının yılbaşı gecesi Kınalıada’da bir pansiyon işletmecisinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek şikâyette bulundu. Sanık, bir ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Davanın ilk duruşması, olay gerçekleştikten 17 ay sonra yapıldı. Sanık duruşmalarda üç kez ifade değiştirdi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.