Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir soru önergesine verdiği yanıtta 2016 yılından bu yana kendi bakanlığının kiraladığı araçlara 10,7 milyon TL ödendiğini açıkladı. Araçlar arasında lüks sınıfında son modeller yer alıyor.

Kiralık araçlar için büyük servet aktı

Hüseyin ŞİMŞEK

AKP döneminde kamunun hemen her alanına hakim olan israf harcamalarının yeni bir örneği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıktı. Yıllardır son model araçlar kiralayan bakanlık milyonlarca liralık fatura ödedi.

CHP Milletvekili Alpay Antmen, tüm bakanlıklara son yıllarda kiraladıkları araçların marka, model ve değerlerini sordu. Antmen, salgın sürecinde zorda kalan halka yeterli destek verilmezken kaynakların kiralık araçlara harcandığını söyledi. Bakanların bu konuda halka hesap vermek zorunda olduğunu ifade etti.

Antmen’e yanıt sadece Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Kurum, altı yılda bakanlık bütçesinden 10,7 milyon TL’nin kiralık araçlar için harcandığını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un paylaştığı listeye göre, beş yılda toplam 345 araç kiralandı. Listeye göre 2016-2018 arasında kiralanan araç modelleri ve sayısı sabit kalmasına rağmen ödenen kira bedeli katlanarak 519 bin TL’den 1 milyon 608 bin TL’ye çıktı.

2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kiraladığı araç sayısı 74’e yükseldi. Geçmiş yıllardaki araçların aynen korunduğu listeye, Mercedes marka araçlar da eklendi. 2020’de kiralanan araç sayısı 82’ye çıktı ve filoda Volkswagen Passat, Mercedes ve AUDİ A6 marka araçlar yer aldı.

kiralik-araclar-icin-buyuk-servet-akti-885584-1.