Kırgızistan'da darbe planladıkları öne sürülen asker ve bürokratlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden Halk Meclisi Partisi Başkanı Roza Nurmatova ile 4 aktivist tutuklandı. Öte yandan darbe girişiminde bulunacağı iddia edilen bir grubun üyelerine ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı.

Kaynak: AA
Kırgızistan'da 'darbe girişimi' iddiası: Gözaltına alınanlardan 5'i tutuklandı
Fotoğraf: AA

Kırgızistan'da darbe planladıkları iddiasıyla asker ve bürokratlara yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan bazıları tutuklandı.

​​​​​​​Ülkede 5 Haziran'da yapılan operasyonlarda 30'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Halk Meclisi Partisi Başkanı Roza Nurmatova ile 4 aktivist tutuklandı.

Öte yandan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, 'darbe girişimi' iddiası nedeniyle bir grubun üyelerinin tutuklanmasının ardından bu kişilere ait olduğu belirtilen yüz yüze ve telefon görüşmelerinin 1,5 dakikalık ses kaydını paylaştı.

Ses kaydında adı geçen Halk Meclisi Partisi Başkanı Roza Nurmatova'nın, aktivistler ile yaptığı öne sürülen konuşmada, şu ifadeler kullandı:

"Değişim olacak mı yoksa böyle mi sürecek? Ben sizin fikrinizi almaya geldim. Nasıl görüyorsunuz? Nasıl olsa karışıklık olacak. Bu durumda biz ne yapacağız? Adamlarımız var. Her adamın arkasında en az 10 kişi daha var. Para karşılığında (sokaklara) çıkmaya hazır olanlar var. Bize çıkacak kişilerin tam sayısı lazım."