Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki yangınla ilgili bilgilendirmelerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Soylu, "Bunlara nasıl çelme takarız anlayışıyla, Aydın'a giderken uğrayayım, dostlar alışverişte görsün anlayışı kabul edilemez bir anlayıştır" dedi. Kirişci, açıklamasında Kılıçdaroğlu'nın 'helalleşme' açıklamasına göndermede bulunarak, "Buralarda tatilini geçiren bütün vatandaşlarımızdan helallik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kirişci ve Soylu yangınla ilgili bilgilendirmelerinde Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu. Kirişci ve Soylu açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Kirişci, açıklamasında Kılıçdaroğlu'nın 'helalleşme' açıklamasına göndermede bulunarak, "Buralarda tatilini geçiren bütün vatandaşlarımızdan helallik istiyoruz. Hani birilerinin helalleşmesi vardır ya. Biz bu manada helallik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kirişci'nin ardından açıklama yapan Soylu ise, "Sele gideriz yanlış bilgilerle vatandaşımı yanıltma anlayışıyla karşı karşıyayız. Depreme gideriz çadır yok diyenler, yangında helikopter yok diyenlerin ne yapmak istediklerini bilmiyorum. Sanki sorumluluk hükümete ait sorumluluk gibi nasıl çelme takarız anlayışı afetler üzerinden kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Bu sorumluluk sanki sadece hükümete ait bir sorumluluk, bunlara nasıl çelme takarız anlayışıyla, Aydın'a giderken uğrayayım, dostlar alışverişte görsün anlayışı kabul edilemez bir anlayıştır" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Meselenin lojistiğinin ve diğer bütün desteklerinin nasıl sağlanacağını, aynı zamanda kamu araçlarının nasıl ortaya konulabileceğini bir program ve çerçeve içinde her şeyini yapmıştır. Gece görüşlü araçlar nerede diyor? Bir ana muhalefet partisi genel başkanı açıklama yapacaksa, devletin gelenek ve adabına uygun bir şekilde... Ki bu ne zaman olduysa kendisine bilgiyi vermişizdir. Tüm bilgiler kendilerine iletilmektedir."

"BECEREKSİZ KİM?"

Muhalefeti hedef alan açıklamalarına devam eden Soylu, şöyle konuştu: "Hani geçen sene belediyelerinizden yardım topluyordunuz? Yapacağınız işin, söyleyeceğiniz sözün arkasında olacaksınız. 3-4 saatlik uykularla ayaktayız, insanların emeklerine yazık. Beceriksiz kim? Çok para toplayacaksan belediye otobüslerini tamir ettirmek için para topla. Laf söylemek için laf söylemek, Türkiye'nin bunu kaldıracak bir gücü yoktur."

"AKŞENER LAF ÜRETİYOR"

"Akşener, Meclis kürsüsüne çıkıyor laf üretiyor gece görüşlü helikopterle ilgili, bu çok riskli bir iştir" diyen Soylu, "Gece görüşlü helikopterler normal gece uçan bir helikopter gibi değildir. Gece görüşlü helikopterlerle ilgili o kadar iyi hesaplanması lazım ki başka faciayla karşı karşıya kalmayalım. Planlamalarda da temmuzun başında gece görüşlü helikopterler konusunda anlaşmaları yaptı" ifadelerini kullandı.