Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, tarımsal toprak ve iklim koşullarını değerlendirmek için gittiği Venezuela'da, Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo'ya "Siz bu merayla hayvancılıkta dünyada bir numara olmalısınız. Biz hayvancılık yapıyoruz, hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışardan yem alıp öyle yediriyoruz" dedi.

Kirişçi Venezuela meralarına imrendi: Hayvanlarımıza burger ısmarlar gibi dışardan yem alıyoruz
Fotoğraf: ANKA

Venezuela Devlet Başkanı Nicolar Maduro'nun ziyaretinin ardından Türkiye'nin Venezuela'da 400 bin hektar tarımsal alanda yatırım yapacağını açıklaması üzerine başlayan tartışmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal toprak ve iklim koşullarını değerlendirmek için Venezuela'ya gitti.

Venezuela'daki meralara imrenen Kirişçi, Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo'ya "Siz bu merayla hayvancılıkta dünyada bir numara olmalısınız. Biz hayvancılık yapıyoruz; hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp, öyle yediriyoruz. Burada her şey hazır. Bunu inşallah başaracağız" dedi.

Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo, sosyal medya hesabından Kirişci’yle birlikte çiftliklerde havadan ve yerden yaptıkları incelemelerle ilgili görüntüler paylaştı.

Kirişci'nin bu görüntülerde Soteldo’ya "Siz bu merayla hayvancılıkta dünyada bir numara olmalısınız. Biz hayvancılık yapıyoruz; hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp, öyle yediriyoruz. Burada her şey hazır. Bunu inşallah başaracağız" dediği görüldü.

ANKA