Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Kırklareli Kadın Dayanışması, "Taliban'ı tanıyanları biz tanımıyoruz" dedi.

Kırklareli Kadın Dayanışması:  Taliban'ı tanımıyoruz, tanıyanları da tanımıyoruz

Sedat EVREN

Kırklareli Kadın Dayanışması (KKD) yazılı bir açıklama yaparak, Afganistan'da yaşanan son durumun kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere her türlü dinci gericiliğe ve şeriatçı zorbalığa karşı hayır diyen insanların geleceğinin yok edilmek istenmesi olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı'nın imzasıyla yayınlanan ‘’Bağımsız Afanistan’ı tanıyoruz ve selamlıyoruz’’ başlıklı açıklamaya tepki gösteren Kırklareli Kadın Dayanışması, "Cumhuriyet Kadınları Derneğinin talibanı desteklemesi utanç vericidir" tepkisinde bulundu.

"Afganistan’daki şeriat rejimini tanıyanların Türkiye’de de laiklik,özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenleri değil dinci,gerici,faşizan rejimi tanıdığını görüyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Talibanı tanımıyoruz tanıyanları da tanımıyoruz. laikliği yeniden kazanana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz" denildi.

Yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

"Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı'nın imzasıyla yayınlanan ‘’Bağımsız Afanistan’ı tanıyoruz ve selamlıyoruz’’ başlıklı açıklamayı dehşetle okuduk. Oysaki Afganistan’da yaşananlar ABD emperyalizminin yıllardır sürdürdüğü işgal ve yıkımdan sonra, ABD ile anlaşan şeriatçı talibanın insanlık dışı uygulamalarıdır. Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere her türlü dinci gericiliğe ve şeriatçı zorbalığa karşı hayır diyen insanların geleceğinin yok edilmek istenmesidir.

15 yaş üstü ve 45 yaş altı bekar kadınların kendilerine verilmesini isteyen,laik yaşam savunucularına,insan hakları savunucularına hiçbir biçimde yaşam hakkı tanımayan şeriatçı zorba talibanın ne olduğu tüm dünyaca bilinirken adında cumhuriyet ve kadın sözcükleri yan yana geçen Cumhuriyet Kadınları Derneğinin talibanı tanıyan ve selamlayan açıklaması akıllara durgunlık veren,şeriat rejimini destekler nitelikte bir açıklamadır.İnsan hakları ve kadın hakları savunucuları insanlık suçu işleyen talibana karşı Afgan kadınları desteklerken Cumhuriyet Kadınları Derneğinin talibanı desteklemesi utanç vericidir.

Bu açıklama ile anlaşılıyor ki;

-Bu derneğin kadın hakları savunuculuğu gibi bir derdi yoktur.
-Bu derneğin laikliği yeniden kazanma gibi bir derdi yoktur.
-Bu dernek yaptığı açıklamayla bir siyasi partinin sözcülüğünü yapmıştır.

Afganistan’daki şeriat rejimini tanıyanların Türkiye’de de laiklik,özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenleri değil dinci,gerici,faşizan rejimi tanıdığını görüyoruz ve tekrar ifade ediyoruz; Taliban'ı tanımıyoruz tanıyanları da tanımıyoruz. laikliği yeniden kazanana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz."