Kırklareli Valiliği, kente girecek herkese koronavirüs testi yapılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, kente gelen yurttaşlar arasından tarama amaçlı test yapılacağı ifade edildi.

Kırklareli Valiliği: İlimize gelecek vatandaşlarımıza PCR testi zorunluluğu yok

Kırklareli Valiliği, şehre girecek herkese yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapılması bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, alınan Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile Sağlık İl Müdürlüğünce "ihtiyaç duyulması halinde" PCR testi yapılması gerekli görülen, Kırklareli'nde belirli risk grubunda yer alan meslek çalışanları ile kente gelen yurttaşlar arasından tarama amaçlı test yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Basın yayın organlarında belirtildiği gibi ilimize gelecek tüm vatandaşlarımıza PCR testi yapılması zorunluluğu gibi bir durum söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Kırklareli İl Hıfzısıhha Kurulunun yaptığı yazılı açıklamayla, "Koronavirüs ile mücadele kapsamında Kırklareli genelinde faaliyet gösteren berberler, kuaförler, güzellik ve bakım merkezi çalışanları, kuryeleri dahil kargo firması çalışanları, kuryeleri dahil paket servis hizmeti veren lokanta çalışanları, taksi şoförleri, şehir içi otobüslerin ve işçi servislerinin şoförleri ile Vefa Sosyal Destek Gurubu görevlileri ve şehir dışından ilimize gelen kişilere yönelik koronavirüsle mücadele kapsamında Kovid-19 tarama testi yapılması" yönündeki karar duyurulmuştu.

turkiye-de-bir-ilk-covid-19-testi-yaptirmayan-kirklareli-ne-giremeyecek-821125-1.