Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Atilla Önder’in İspanya’da yakalandığını duyurdu. Önder, yakalandığı İspanya'dan Türkiye'ye getirilecek.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Atilla Önder yakalandı

Uluslararası uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Atilla Önder, yakalandığı İspanya'da, Türkiye'ye getirilmek üzere Türk emniyet yetkililerince teslim alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, "Suç Işlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma", "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanuna Muhalefet", "Tehlikeli Maddeleri Izinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından 'firari' olarak aranan Atilla Önder’in İspanya’da yakalanarak Türkiye’ye getirileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk polisi takip etti, kırmızı bültenle aranan, dünyanın en önemli uyuşturucu baronlarından biri İspanya ile işbirliğiyle yakalandı, Türkiye'ye getiriliyor. Kahraman Türk polisimize tebrikler" ifadelerini kullandı.

OĞLU, HOLLANDA’DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

2015 yılında İstanbul İstinye’de Bentley marka otomobilinde Ali Ekber Akgün ile Nişantaşı’nda Vedat Şahin’in öldürüldüğü cinayetlere adı karışan Atilla Önder’in oğlu Barış Önder, Hollanda’da öldürülmüştü. Barış Önder’in adı daha önce de İstanbul’da kurye Zuhuri Şahin’in öldürülmesiyle gündeme gelmişti.

Atilla Önder, cinayetler ile ilgili suçlanmasının ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde ifade vermişti.