Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, pazartesi günü itibarıyla kırmızı ete 7 TL zam geleceğini öne sürdü. Solakoğlu, açıklamasının devamında, “Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" dedi. Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise “Kurumumuz kırmızı ette arz güvenliğini ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli araçları kullanacaktır" dedi.

Kırmızı ete 7 TL zam beklentisi

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Ramazan bayramından bir gün önce kırmızı et fiyatlarına 3 TL daha zam geldi. Hayvan sayısında düşüş yaşandığı için fiyatların arttığını belirten Solakoğlu, "Ben olaya üretici bakımından bakıyorum. Bir et kasaba gidene kadar birçok işlemden geçiyor. Bu nedenle de maliyet artıyor" dedi.

"ZAMLAR DEVAM EDECEKTİR"

Cumhuriyet’ten Seda Altuğ’a konuşan Solakoğlu, kırmızı et fiyatlarına pazartesi günü 7 TL daha zam geleceğini söyleyerek, "Biz bu zammı Mayıs ayı içerisinde bekliyorduk ama erken oldu. Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN KONUŞTUKTAN SONRA ARTTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayına günler kala yaptığı açıklamada, "Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından kırmızı ete yüzde 10 zam gelmişti.

1 Mayıs'ta yapılan yeni zamla, dana kuşbaşının kilosu 109 TL'ye ulaşırken 9 Mayıs tarihi itibarıyla yeni fiyatlar geçerli olacak. Perakendedeki mevcut fiyatların üzerine 7-9 TL civarı zam yansıyacak.

ET VE SÜT KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarındaki zam beklentisi gündemine ilişkin açıklama yazılı bir açıklama yapıldı. Kurumdan yapılan açıklamada "Et fiyatları üzerinde Ramazan ayının son günlerinde başlayıp günümüze kadar devam eden spekülatif fiyat hareketleri Kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Arz kısıtlaması yaparak piyasada fiyat yükselişi beklentisi oluşturmak hem üreticiye hem de tüketiciye zarar vermektedir. Kurumumuz kırmızı ette arz güvenliğini ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli araçları kullanacaktır" denildi.