‘Kırsal mahalle’ olacaklar

BirGün EGE

Ödemiş ve Efes Selçuk’ta köy iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine “kırsal mahalle” statüsü kazandırılması için Belediye Meclisi’nde oybirliği ile karar alındı.

Ödemiş’te daha önce köy statüsünde olan mahalle muhtarlarının “kırsal mahalle” statüsüyle ilgili başvurularını tamamlamasıyla birlikte konu Ödemiş Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında görüşüldü. Daha önce köy olan 74 mahalleye “kırsal mahalle” statüsü kazandırılası meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Ödemiş’teki 74 köy için “Kırsal mahalle” düzenlemesi, 90 gün içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak.

Efes Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı’nda da köyden mahalleye dönüşen Zeytinköy, Barutçu, Çamlık, Acarlar, Sultaniye, Çamlık, Gökçealan, Havutçulu, Şirince ile belde belediyesi iken mahalleye dönüşen Belevi Mahallesi’nin kırsal mahalle olarak belirlenmesi ile ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi. Düzenleme tarımdan, evsel üretime kadar birçok alanda köyde yaşayan vatandaşlar için kazanç sağlayacak. Köyde yaşayan vatandaşlar Emlak Vergisi ve su faturalarını merkez mahalle bazında ödemek zorunda kalmayacak. Kırsal Mahalle Statüsü ile köyde yaşam desteklenirken, tarımsal üretim maliyetinin üreticiler için yük olmasının önüne bir nebze olsun geçilecek.