Zorlu PSM bu yıl izleyeceğimiz konserlerin bazılarını açıkladı. Açıklananların bir özet olduğunu düşünürsek hem elektronik, hem metal, hem de cazdan güzel bir karma oluştuğunu söylemek mümkün

Kış sezonu yeşil ışık yaktı

Joe Satriani için “sahnede karizmadan bir anıt” başlığını atmıştım geçen hafta. Doğru yazmışım. Kendisini yıllar önce İlk izlediğimde düşündüğüm ne varsa geçen hafta gerçekleştirilen konserinde de aynı şeyleri düşündüm. 62 yaşında bir gitaristin bu kadar enerjik bir performans vermesi şaşılacak şey gerçekten. Konser öncesinde de bir röportaj yaptım kendisiyle. Onu da Allianz Motto Müzik kanalında yakında izleyebilirsiniz yakın zamanda.

Geçen hafta da yazdığım gibi şehirde konser sayısı arttıkça hayatımız renkleniyor ki bu ara konser sayısında ciddi bir artış var. Joe Satriani’deki hareketli kalabalığı da fazlasıyla beğendim. Sahnede bir enstrüman virtüözünü izlemek zordur. Şarkı sözü filan yok. Biz şarkı söyleyip alkışlamak isteyen milletiz neticede. Geçen hafta Wiz Khalifa konserinin tıklım tıklım oluşuna sevindiğimi yazdım ya işte Satriani tıklım tıklım değilse bile memlekette bir rock konserine gösterilen ilgi seviyesi sebebiyle beni mutlu etti.

Şu sıralar karşıma pek çok konser haberi düşüyor. Bunlardan ilk görür görmez gözlerimi parlamasına sebep olan konser Victor Wooten, Dennis Chambers ve Bob Franceschini’nin Zorlu PSM’deki konseri oldu. Geçen bir kaç yıl içinde getirdiği dev isimlerle yüzümüzü güldüren PSM yeni sezonunu açıklamaya başladı. Victor Wooten ve deli ekibini iki yıl sonra tekrar izlemek iyi gelecektir. Şimdi yeni açıklanan isimlere bir bakalım. Yer ve tarih bilgileri için mekanın internet sitesine başvurabilirsiniz. Öncelikle festivallere bakalım. Zorlu PSM’nin farklı tarzlara yer veren MIX Festivali 16-17 Kasım’da, Sonar İstanbul ise 8-9 Mart 2019’da gerçekleştirilecek. Daha line-up’lar açıklanmadı, beklemedeyiz.

Yeni sezonda izleyebileceğimiz birkaç isim ise şöyle: Alice Merton, Empyrium, Niyaz, Matrixxman, Ihsahn, Damien Jurado, Jax Jones, Erlend Oye & La Comitiva, Kruder & Dorfmeister, Anna Maria Jopek, Pain Of Salvation, Mark Kozelek, Konstantin Sibold, Vitalic, Charlotte De Witte, Youn Sun Nah, Jazzanova, Tamino, Rodrigo Amarante, Ana Popovic, God Is An Astronaut, Solstafir, Mark Broom ve Flava D.

Kısacası kış ayları her zamanki gibi yazdan daha hızlı geçecek gibi duruyor. Hoş yaz ayları da vites atmaya başladı bu sezon. Yakında ne olacağı pek belli değil. Döviz kurları her şeyi belirleyecek. Şu anda durum hiç de umutsuz değil.

Bu sezonda beni en çok mutlu eden isimler Victor Wooten yanında hiç şüphesiz ana sahnede sahneye çıkacak olan Ihsahn. Pain Of Salvation ve Youn Sun Nah da dikkat çekici. Norveçli black metal efsanesi Emperor’un kurucusu, besteci ve vokalist Ihsahn’ı daha önce izlemedim fakat izleyenlerle konuştuğum kadarıyla çıldırtıcı bir konser bizi bekliyor. Pain Of Salvation çok uzun yıllardır progresif rock sahnesinde ciddi işler yapıyor. Çok uzun yıllardır dinlemesem de bir kez daha konserde izlerim kendilerini lakin kaliteli bir ses ile virtüözleri izlemek büyük zevk veriyor. Imogen Heap ise dikkat çekici bir isim. Şöyle ki üniversitede okurken çok dinlediğim ve bir daha neredeyse hiç duymadığım müthiş vokal Imogen Heap ile sanırım biraz nostalji yapacağım. Youn Sun Nah ise gerçek bir fenomen. Müthiş cazcının vokalini canlı canlı dinlemek için sabırsızlanıyorum.