Kış sokak hayvanları için çok daha çetin: Hayat kurtarıcı 3 madde


HABER MERKEZİ

Dondurucu soğukların etkisini gösterdiği şu günlerde sokaklarda yaşam koşulları iyice zorlaştı. Sokak hayvanları hem yiyecek bulmakta hem de sıcak bir yuva bulmakta zorlanıyor. Onlar için ölümcül olabilen bu havalarda küçük ama hayat kurtarıcı pek çok şey yapmak mümkün:

■ Arabanın motorunu çalıştırmadan önce mutlaka kaputa vurun. Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri de arabaların motor bölümleri. Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle ciddi şekilde yaralanabiliyor.

■ Evinizin önüne bir kap mama ya da yemek artıklarınızı bırakabilirsiniz. Soğukta kediler 6, köpekler 17 saate kadar aç kalırsa donarak ölür.

■ Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar kediler ve köpekler akla gelse de kuşların da unutulmaması gerekiyor. Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler koyabilirsiniz.

***

Kedi ve köpekler için ev yapın

Kedi ve köpeklerin sıcak bir yuvaya kavuşması için her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz birkaç malzeme kedi-köpek evi yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler, 2 adet strafor, 1 adet maket bıçağı, 1 adet bant ve büyük boy çöp torbası:

■Öncelikle hazır bir koli bulun ve bu koliyi bantlayarak iyice sağlamlaştırılın.

■Maket bıçağı kullanarak kestiğiniz straforla koliyi kaplayın.

■Yine bantla sağlamlaştırın.

■Yağışlardan korumak için büyük boy çöp torbalarıyla kaplayın.