Kısa film rüzgarı Marmaris’te esmeye devam ediyor

4.Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali beşinci gününde devam ediyor. Finalist filmlerin gösterimi ve yönetmenleriyle söyleşilerinin yapıldığı festivalde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve gazeteci Merdan Yanardağ’ın katılımıyla sinema üzerine bir panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü gazeteci Nida Yılmaz’ın yaptığı panelde Çağlayan, halk kültürleri ve küreselleşmenin sinemayla kurduğu ilişkisini ele aldı.

Büyükerşen, sinemayla olan tanışıklığını anıları ile anlatırken sinemanın yerel yönetimlerle kurduğu ilişkiye dair soruları yanıtladı. Yanardağ ise sinema özelinde sanatın ve kültürün Türkiye’de medyadaki görünürlüğünü yorumladı.

4.Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, yarın son gününde yapılacak film gösterimleri ve eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, oyuncu ve yazar Göksel Arsoy ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ile yapılacak “Sinema sanatı, festivaller, sorunları ve çözümleri” konulu panelinin ardından yapılacak ödül töreniyle beraber sona erecek.