KısaKes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

2010 yılından beri düzenlenen KısaKes Film Festivali bu senede pek çok sinemacının ve sinemaseverin odağındaydı. Türkiye’nin en çok başvuru alan kısa film festivali olma özelliği taşıyan KısaKes’te ödüller 17 Ekim’de BKM Mutfak Uniq’teki törenle sahiplerini buldu. En İyi Kurmaca Film Mr. Mandrill seçilirken, Bacchus’da En İyi Animasyon Ödülü’nü kazandı.

9 ülkeden 10 filmin finale kaldığı festivalin jüri koltuğunda bu sene dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu ve yönetmen Onur Saylak, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Nazlı Eda Noyan, oyuncu Metin Akdülger, Tel-Aviv Kısa Film Festivali Direktörü Danielle Angel ve Budapeşte Kısa Film Direktörü Tamas Gabeli yer aldı.

Kazanan Filmler

En İyi Kurmaca: Mr. Mandrill
En İyi Animasyon: Bacchus
Jüri Özel: The King is Dead
Ekip Özel: Mr. Mandrill
İzleyici Özel: Mr. Mandrill

Profesyoneller ve genç sinemacılar bir arada

Türkiye’den ve dünyadan pek çok önemli isim kendi deneyimlerini, önerilerini ve hikayelerini festivalde, atölyeler ve söyleşiler aracılığıyla katılımcılarla paylaştı. Beyti Engin, Burak Aksak, Murat Cemcir, BluTV, Doğu Demirkol,Ceylan Özgün Özçelik bu isimlerden sadece bazılarıydı. Festival programının en özel etkinliklerinden biri olan Niş Atölye üretmek isteyen gençlere destek verebilmek amacıyla Levent Kazak ve Ezel Akay‘ın katılımıyla ürün yaratımına odaklı bir özel bir program sundu. Kolektif çalışma ve interaktif öğrenme ruhunun ön planda olduğu atölyede sinemanın yaratım sürecine dair oldukça keyifli bir fikir alışverişinde bulundular. Kısa film fikirleriyle başvuran seçilen katılımcılar üretmenin keyfine hep birlikte vardılar. Bu sene Sararbosna Film Festivali ile ortak gerçekleştirilen Pitching Platform’u genç sinemacılara özel bir deneyim yaşattı ve birçok proje ihtiyaç duyduğu desteğe kavuştu. Platformun, jüri koltuğunda Burak Çevik, İpek Tugay ve Asja Krsmanovic gibi özel isimler yer aldı.

Üretmeye, paylaşmaya, izlemeye devam

KısaKes, dünyanın dört bir tarafındaki genç sinemacılar için yine genç sanatçı ve sanatseverler tarafından organize edilen; onların problemlerini, zevklerini, umutlarını, hayallerini,geleceğe dair endişe ve planlarını; kısacası kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri ilk ve tek kısa film festivali olma özelliği taşıyor. 2010 yılından beri her sene pek çok genç sinemacıyı bir araya getiren KısaKes bu yılda özenle hazırlanmış programı, düzenlediği atölyeleri ve seçkisiyle beş gün boyunca sinemaseverlere keyifli anlar yaşattı. Pek çok genç sinemacıyı sektör profesyonelleriyle bir araya getirdi. Sinemanın kolektif ruhunu hem katılımcılara hemde sinema severlere hissetirmeyi başardı.

(Fil'm Hafızası)