Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan yaylada, salgın nedeniyle binlerce yurttaş kente dönmedi. Yayla evlerinde kalmayı tercih edenlerle bölgede nüfus 15 kat arttı.

Kışın 700 kişinin yaşadığı yaylada, salgın nedeniyle nüfus 15 kat arttı

Adana'nın Pozantı ilçesinde yaz aylarında 100 binin üzerinde yaylacının yaşadığı, kışın ise, havaların soğuması ile nüfusun 700'e kadar düştüğü Akçatekir Mahallesi'nde koronavirüs nedeniyle bu yıl kente dönmeyerek yayla evlerinde kalmayı tercih edenlerle nüfus 15 kat arttı.

DHA’nın aktardığına göre, ilçeye bağlı Akçatekir Mahallesi, serin havası nedeniyle Adanalıların yaz aylarında en çok tercih ettiği yayla olarak biliniyor. Bağlı olduğu Pozantı ilçesinin 20 bin nüfusu olmasına karşın, Akçatekir’in yaz aylarındaki nüfusu ise 33 bin 70 konutla 100 binin üzerine çıkıyor.

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle yayla evi olan binlerce yurttaş bu yıl kente dönmedi. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından yeniden tırmanışa geçen vaka artışları ve koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonlarını kapsayan sokağa çıkma kısıtlamaları sonrası Akçatekir Mahallesi, tarihinde ilk kez kış aylarındaki nüfusu 10 binin üzerine çıktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, mahallenin geçen yıllarda don olayına karşı kestiği suyunu, bu yıl nüfus artışı nedeniyle kesmedi.

adana-da-700-kisinin-yasadigi-yaylada-salgin-nedeniyle-nufus-15-kat-artti-822192-1.

‘KORONA NE ZAMAN BİTERSE OZAMAN DÖNERİM’

Önceki yılların kış mevsiminde sadece villalarda kalan güvenlik personelleri ve köylü halkının olduğunu belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Önceki yıllarda kışın, Akçatekir’de nüfus 700- 800 kişiydi. Bu sene ise kısıtlamaların etkisiyle yayla evi olanların geldiğini görüyoruz. Şu ana kadar hiçbir zaman bu aylarda on binlerce kişinin Akçatekir’de olduğu görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Pandemiden önce her yıl 15 ekimde il merkezine döndüğünü belirten Abdullah Aktaş, “Bu sene pandemiden dolayı şehirler çok kalabalık olduğu için dönmedim. Koronavirüs ne zaman biterse ben de o zaman şehre dönerim. Benim gibi düşünen binlerce kişi olduğuna eminim” dedi.