Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı devam edereken birçok ilde yüzlerce insan İsrail’i protesto etmek için toplandı. Sosyal mesafenin unutulduğu, yer yer maskelerin de takılmadığı protestolara müdahale edilmedi.

Kısıtlamaya rağmen Türkiye'nin birçok ilinde İsrail protestosu düzenlendi: Araçlarla konvoy yapıldı

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları sürerken, bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla sokağa çıkan insanlar, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etti.

Polisin sıkı denetimlerle sokağa çıkmaya yaptırım uygulanarak izin verilmeyen tam kapanmada, eylemlere izin verilmesi dikkat çekti. Öte yandan protestonun ardından araçlarla konvoy yapıldı.

İSTANBUL

İstanbul’da kısıtlamalar devam ederken, bazı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla yüzlerce kişi İsrail'in Filistinlere yönelik saldırılarını protesto etmek için İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

ANKARA

Ankara'da İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterildi. Binlerce insan tam kapanma tedbirlerine rağmen İsrail Büyükelçiliği'ne yürüdü.

TOKAT

Tokat'ta, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere karşı saldırısı, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği konvoya 600 araç katıldı. Türkiye ve Filistin bayrakları, araçların pencerelerinden çıkarıldı, korna çalındı.

kisitlamaya-ragmen-turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-protestosu-duzenlendi-araclarla-konvoy-yapildi-874412-1.

ADANA

İsrail’i protesto etmek isteyen Adana'daki 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yaklaşık 2 bin kişi, ABD Konsolosluğu önünde toplandı. Polis, eylemcilerin bulunduğu alanda güvenlik önlemli alırken, kalabalık sürekli olarak İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı.

turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-i-protesto-etmek-icin-sokaga-cikildi-kisitlamaya-ragmen-araclarla-konvoy-yapildi-874407-1.
Adana

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Platformu öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu, çok sayıda araçla şehir turu atıldıktan sonra Kent Meydanı'nda toplandı.

BURDUR

Burdur İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde akşam saatlerinde Türk, Filistin ve bayrakları taşıyan çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu, Bozkurt Mahallesi'nde toplandı.

turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-i-protesto-etmek-icin-sokaga-cikildi-kisitlamaya-ragmen-araclarla-konvoy-yapildi-874404-1.
Ordu

ORDU

Kentte toplanan STK üyeleri ve vatandaşlar, araçlarla konvoy düzenledi.

BAYBURT

Bayburt'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Tarihi Saat Kulesi Meydanında bir araya gelen grup slogan attı.

turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-i-protesto-etmek-icin-sokaga-cikildi-kisitlamaya-ragmen-araclarla-konvoy-yapildi-874405-1.
Şırnak

NİĞDE

Niğde'de çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Adliye Sarayı önünde toplanarak, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasına tepki gösterdi.

turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-i-protesto-etmek-icin-sokaga-cikildi-kisitlamaya-ragmen-araclarla-konvoy-yapildi-874411-1.
Niğde

turkiye-nin-bircok-ilinde-israil-i-protesto-etmek-icin-sokaga-cikildi-kisitlamaya-ragmen-araclarla-konvoy-yapildi-874406-1.
Kastamonu