Kişiye özel ilan istifa ettirdi
Prof. Dr. Ali Kuzudişli

Haber Merkezi

AKP döneminde ‘klasik’ haline gelen kişiye özel ilanlar, ilahiyatçı akademisyeni istifa ettirdi. Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne alınacak araştırma görevlisi için yayımlanan ilanın ‘kişiye özel’ hazırlandığı öne sürüldü. İlana itiraz eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli, ilandaki özel şartı sağlamayan adayların başvurularını onayladığı için kendisine baskı yapıldığını iddia ederek görevinden istifa etti.

Anka’da yer alan habere göre Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı’na alınacak araştırma görevlisi için 19 Aralık 2022’de Resmi Gazete’de ilan yayımlandı. İlanda “Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olup, eski Türk edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olma” şartı da yer aldı.

TAHAMMÜL SINIRIMI AŞTI

“Kişiye özel” açılan kadroya itiraz eden Kuzudişli, üniversite rektörlüğüne gönderdiği istifa yazısında, özel şarta itiraz ettiğini ve kadroya başvuran yüksek lisans öğrencilerinin başvurularını geçerli sayıp kabul ettiği için kendisine uygulanan doğrudan ve dolaylı haksız baskıları kabul etmediğini belirtti. Kuzudişli yazısına şöyle devam etti: “Söz konusu kadro iptali ve gerekçesi hiçbir yerde ilan edilmediğinden, yapılan işlemin mevzuata aykırı olup kazanan adayın mağdur edildiğini ve fakültemize uygun görülen bu tür keyfi uygulamalara tahammül sınırımı aştığımdan dolayı Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevimden istifa ettiğimi belirtir, gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Kuzudişli, istifasının ise henüz onaylanmadığını belirtti.