Kitap fuarında çocukların günü
Fotoğraf: Unsplash

Kültür Sanat Servisi

Covid salgını nedeniyle 2 yıl aradan sonra 3 Aralık’ta kapılarını açan TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı devam ediyor. Kitapseverlerden büyük ilgi gören ve 11 Aralık saat 19’a kadar sürecek fuarda her gün farklı yayınevlerinin yazarları okuyucularla buluşuyor ve kitaplarını imzalıyor. Ayrıca 7’den 70’e farklı yaş grupları için söyleşi ve etkinlikler fuarda yer alıyor.

Fuara bugün çocuk kitapları yazarları damga vuracak. Küçüklere yönelik etkinlik atölye çalışmalarında seçenek bol. Yazarlar ise küçük okurları yayınevi stantlarında bekleyecek.

İthaki Çocuk’un 4 yazarı bugün fuarda. Ayşe Serap Suvaroğlu, Banu Bahadır Savu, Berna Peker, Nihan Peker Antepe kitaplarını imzalayacak. Kırmızı Kedi Çocuk’tan ise Hanzade Servi, Can Çocuk’tan Koray Avcı Çakman, Dinozor Çocuk’tan Levent Turhan Gümüş’ün de bugün imza günü.

BOL ÖDÜLLÜ YAZAR GÖÇMEN

Yazdığı kitaplarla çocukların gözde yazarlarından biri olan Dursun Ege Göçmen, bugün saat 10.30’dan itibaren Altın Kitap Yayınları’nın 244/357 nolu bölümünde okuyucularıyla buluşacak. Uzun yıllar çeşitli televizyon kanallarında editörlük ve yapımcılık görevlerini üstlenen Göçmen’in hemen her kitabı önemli ödüller aldı. Canı Sıkılan Çocuk (Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı roman ödülü), Alacağınız Olsun (2007 yılı Rıfat Ilgaz öykü ödülü), Bilmecenin İzinde Maceranın Peşinde (2011 Tudem roman yarışmasında üçüncülük ödülü), Yüzde Yüz Yerli Bir Korsan Hikayesi (2013 yılında Eğitim-Sen roman yarışması seçici kurul özel ödülü), Vur Patlasın Çal Oynasın Orkestrası (2017 yılı Tudem roman yarışması üçüncülük ödülü) küçük okurlardan büyük ilgi gören ödüllü kitaplardan birkaçı.

Sadece küçük okurlar değil elbette yetişkinler de sevdikleri yazarla bir araya gelecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Evrensel Gazetesi yazarı Turgay Olcayto, bugün saat 10’dan itibaren Dilkitap Yayınları standında kitaplarını imzalayacak yazarlardan biri.

Kitap şehre geri dönüyor” sloganı ve “Kitabın Büyülü Dünyası” temasıyla gerçekleşen fuarın ayrıntılı programına http://istanbulkitapfuari.com/ adresinden erişilebiliyor.