Kadıköy’deki Semt Semt Kitap Günleri, okurları ağırlamayı sürdürüyor. Kitap günlerinde Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin yanı sıra sahaflar da yer alıyor. Kitap günlerinde stant açanlar, katılımın düşük olduğunu belirtti.

Kitap tutkunları için Kadıköy’de şölen

Sercan MERİÇ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Semt Semt Kitap Günleri"nin ikincisi Kadıköy'de sürüyor. 36 yayınevinin ve birçok sahafın yer aldığı etkinlik, 8 Kasım'a kadar Kadıköy Rıhtım Balon alanında gerçekleşecek. Etkinlik kitap mezatları, söyleşiler ve çocuklar için Karagöz ve Hacivat gösterileri içeriyor. 24 Ekim'de başlayan kitap günleri pandemi ve yağmurlu havalar nedeniyle yoğun ilgi görmüyor.

KATILIM EPEY DÜŞÜK

Can Yayınları standında görev yapan Yasin İşler, Kadıköy’de başlayan kitap günlerinin başka semtlerde de düzenleneceğini, bunun da İstanbul için çok olumlu olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 6 aydır fuarların düzenlenmediğini ifade eden İşler, kitap günlerinin tanıtımı ile ilgili eksikliklere de vurgu yaparak, “Çevrede yeteri kadar pankart yok. İBB'nin çok imkânı var. Sosyal medyada yeteri kadar duyuru yapılmadı” dedi.

Zebercet Sahaf’ın temsilcisi Nusret Güner ise kitap günlerinin yoğun ilgi görmediğini belirterek, “Pandeminin tekrar arttığı dönemlerdeki bence normal karşılanması gerekiyor. Katılım epey düşük” diye konuştu.

YAĞMURA KARŞI TEDBİR ALINMALI

Yordam Kitap standında görev yapan Alp Tanlası, yayıncıların uzun bir süre sonra kitap günlerinde buluşabildiğini söyledi. Kitap günlerinin daha güçlü bir şekilde tanıtılması gerektiğine değinen Tanlası, şöyle dedi: “İnsanların daha rahat erişebileceği bir yeri daha çok tercih ederdik. İçinde bulunduğumuz hafta biraz yağmurlu bir haftaydı. Yağmur gibi durumlara karşı özellikle birçok yayınevi güvenli alana sahip değil. Burayı yağmura karşı korunaklı bir duruma getirmek gerekiyor. İleride tercihen merkezi bir yer çok daha iyi olur.”

KOLEKSİYONLUK PARÇALAR SATIŞTA

Bahtiyat Sahaf’ın kurucusu Bahtiyar İstekli de diğer katılımcılar gibi daha güçlü bir şekilde kitap günlerinin tanıtılması gerektiğini dile getirdi. Tatil günlerinde katılımın arttığını söyleyen İstekli, birçok türden kitabın standında olduğunu söyledi. Sahafların çeşitli Osmanlıca eserleri, dergileri, mecmuaları ve koleksiyonluk haritaları bulundurduğunu söyleyen İstekli, dar gelirli okuyuculara yönelik de seçkilerin kitap günlerinde bulunduğunu belirtti.