Kobane’de IŞİD’e karşı çatışırken yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesinin Türkiye’ye getirilmesine 59 gün sonra izin verildi. Abi Umut Güler, “İki ay boyunca bize bu işkenceyi yaşattılar” dedi

Kitlesel uğurlama çağrısı

NESLİHAN KARATAŞ- neslihankaratas@birgun.net

Suriye’nin kuzeyindeki Kürt bölgesinde IŞİD’e karşı savaşırken 21 Eylül’de yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesi 59 gün sonra ailesine teslim edildi. Kobane’den alınarak Urfa’ya getirilen Güler’in cenazesi pazar günü İstanbul’da Gazi Mahallesi mezarlığına defnedilecek. Güler’in cenazesinin ülkeye getirilmesini iki aydır izin verilmiyordu.

Kimse bu işkenceyi yaşamasın
Aylardır kardeşinin cenazesini almak için uğraşan Umut Güler “Hükümetle Aziz’i cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili görüşmelerimiz uzun süredir devam ediyordu ve sonunda olumlu sonuçlandı” dedi. BirGün’ün ulaştığı Umut Güler “Cenazeyi aldık. İstanbul’a geliyoruz. Cenaze hafta sonu kalkacak. Henüz gün ve saatini belirlemedik en kısa zamanda duyuracağız’’ şeklinde konuştu. Duygularını ifade etmekte güçlük çeken Güler, “2 ay boyunca bize bu işkenceyi yaşattılar. Umarım mücadelemiz bundan sonraki süreçler içinde kapı açacak nitelikte olur. Kimse böyle bir durumla bir daha karşı karşıya kalmasın. En büyük dileğim bu şu anda’’ diye konuştu.

Aziz’i uğurlamak görevdir
ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy ile Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü Umut Gazetesi’nden Onur Öncü’ye yaptıkları açıklamada cenazenin kitlesel bir şekilde uğurlanması gerektiğini söyledi.
Aziz’i uğurlamak bütün insanlığın bir görevidir diyen Alper Taş, “Aziz’in ailesinin, yoldaşlarının büyük bir çabası sonucu cenaze teslim alındı. Yani buna bile sevinir hale geldik. Bu çok büyük bir ayıp, çok büyük bir zulümdür. Bir daha bu zulümlerle karşılaşmak istemiyoruz. Aziz’e doğduğu topraklara hoş geldin diyoruz. Mücadelesi önünde de saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Ortak başarıdır
Sultan Ulusoy ise “Aziz Güler’in cenazesinin alınması birleşik mücadelenin bir kazanımıdır” şeklinde konuştu.
Ufuk Göllü ise şu şekilde konuştu: Aziz’e uygun bir şekilde cenaze töreni gerçekleştireceğiz. 59 gün boyunca Aziz için, ailesi, dostları, yoldaşları, gözaltına alınan, mücadele eden, emek veren herkesin ortak bir başarısıdır.