Kız Kardeşimle Güçlüyüm projesi Menteşe’de başladı
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Menteşe Belediyesi, Menteşe ilçesine gelen kadın depremzedeler için Sekibaşı Dayanışma Merkezi’nde ‘Kız Kardeşimle Güçlüyüm’ projesi başlattı.
Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile Menteşe ilçesine gelen kadın depremzedelerin acılarına ortak olmak, onlara moral yüklemek ve ihtiyaçları doğrultusunda hijyen paketi desteği sağlanması hedefleniyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzedelere her konuda yardımlarımızı sürdürüyoruz. Deprem hepimizi derinden etkiledi. Depremden en çok da kadınlar ve çocuklar etkilendi.

Bu kapsamda Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezimizde ‘Kadınlardan Kadınlara Kız Kardeşlik Köprüsü’ projesini hayata geçirdik. Proje ile Menteşe’ye gelen depremzede kadın ve çocuklar, Menteşe’de yaşayan kadınlar ile bir araya geliyor. Kadınlar hem moral olarak birbirlerine destek oluyor hem de ihtiyaçları ilk elden kendilerine ulaştırılıyor. Yurttaşlarımız ördükleri banyo liflerini, çocuklar için atkı ve bere gibi eşyaları birebir ilk elden depremzedelere ulaştırıyorlar. Bu zor günleri dayanışma ile aşacağız” dedi.

Menteşe Belediyesi’nin ‘Kız Kardeşimle Güçlüyüm’ projesi kapsamında depremzede kadın ve çocuklara hijyen paketi desteğinde bulunmak isteyen vatandaşlar; hijyenik ped, duş jeli, sabun, şampuan, diş macunu, diş fırçası, tarak, kadın iç çamaşırı, çocuk iç çamaşırı ve oyuncak bağışında bulunabilirler.