Amasya devlet kız öğrenci yurdunda skandal bir olay yaşandı. Yurt görevlileri koridorlara ahlak duyurusu astı. Duyuruda kızların erkekler ile yurt etrafında vedalaşmaması, kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri istendi.

Kız öğrenci yurdunda skandal uyarı yazısı: 'Erkeklerle yurt etrafında vedalaşmayın'
Fotoğraf: KYK

Amasya’da bulunan Hüsnüşah Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda, yurtta kalan öğrencilere yönelik dikkat çeken bir duyuru paylaşıldı. Yurt yönetimi, yurttaki öğrencilerin dikkatine sunduğu duyuruda skandal ifadeler yer aldı.

KRT’nin haberine göre, Duyuruda yer alan maddelerde, kız öğrencilerden giyinip soyunurken perdenin kapalı olmasına özen göstermeleri, bahçeye iç çamaşırı ile inmemeleri, erkek arkadaşları ile yurt çevresine girmeden vedalaşmaları, yurda son giriş saatinde ise kesinlikle erkek arkadaşlarla vedalaşma yapılmaması istendi. Yurt yönetimi bu kararları ‘toplumun genel ahlak kurallarını’ gözeterek aldığına işaret etti. Duyuruda bir kız öğrencinin erkek arkadaşı ile vedalaşmasının mahalledeki çocukların ahlakını bozacağına vurgu yapıldı.

Duyurunun sonunda ise mahalle sakinlerinin şikâyetleri sonucu bu uyarıların yapıldığı paylaşıldı.

"PAVYONDA GİBİ GİYİNİYORSUNUZ"

Yurtta kalan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci ise yurttaki kadın güvenlik görevlisinin geçmişte kızlara “Pavyonda gibi giyiniyorsunuz” dediğini aktardı. Devlete ait bir yurtta, yönetimin kız öğrencilere yönelik bu baskıcı tavırları diğer kız yurtlarında durumun ne olduğuna yönelik endişe yaratan soru işaretleri doğurdu. Aynı öğrenci, bu duyurudan rahatsız olduğunu belirtti.

kiz-ogrenci-yurdunda-skandal-uyari-yazisi-erkeklerle-yurt-etrafinda-vedalasmayin-1033847-1.