Kızılay, BirGün’ün 7 Haziran Pazartesi günü manşeti olan, eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı habere ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada muhabirimiz İsmail Arı, “Haberi yapan muhabirin sicili kabarıktır” denilerek hedef gösterildi.

Kızılay belgeli haberi yalanlayamadı, muhabirimizi hedef gösterdi: "Sicili kabarık"

HABER MERKEZİ

Kızılay Ankara Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu, BirGün’ün 7 Haziran Pazartesi tarihli “Yetiş ey liyakat” başlıklı haberine ilişkin bir açıklama yaparak muhabirimiz İsmail Arı’yı ve gazetemiz BirGün’ü hedef gösterdi.

BirGün’ün manşetinde, eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı ve Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da üç ayrı görevinin bulunduğu belirtiliyordu.

BELGELİ HABERE 'YALAN HABER' DEDİLER

kizilay-belgeli-haberi-yalanlayamadi-muhabirimizi-hedef-gosterdi-sicili-kabarik-885786-1.

Sema Kopuz Yetiş’in Kızılay’da sahip olduğu üç koltuktan biri olan Kızılay Ankara Şube Başkanlığı’ndan yapılan, kurumsal bir dilin kullanılmadığı ve imla kurallarına uyulmadığı görülen açıklamada, gazetemiz muhabiri İsmail Arı, “Haberi yapan muhabirin sicili kabarıktır. Bu yalan haberi yapan muhabiri, ilgili yayın organını şiddetle kınıyoruz” denilerek hedef gösterildi.

Kızılay Ankara Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“BirGün Gazetesi’nde İsmail Arı imzasıyla yayımlanan ‘AKP’li eski vekile Kızılay’dan maaş!’ başlıklı haberi son dönemlerde Kızılay’ımıza karşı başlatılan yıpratma kampanyasının bir parçası olarak görmekteyiz. Şube Başkanımız sayın Sema Yetiş ve kıymetli eşi Murtaza Yetiş beyefendi hakkı akla ve izana sığmayan iddialar taşıyan bu haber, masa başı ve araştırmadan yapılan haberlerin de ötesindedir. Haberi yapan muhabirin bu konudaki sicili kabarıktır. Şube Başkanımızın ve kıymetli eşini merkeze alarak yapılan bu haberin hangi mihraklarca Kızılay gibi istisna bir kurumun yıpratılması aracı yapılmak istendiğini biliyoruz. Son dönem iyice ayyuka çıkan ‘çamur at izi kalsın’ haysiyet cellatlığı bu haberde bir kez daha hortlamıştır. Basın meslek, ilke ve ahlakı ile örtüşmeyen üslup ve tarla, maksatlı yapıldığı aşikar olan haber Şube Başkanımız tarafından tekzip edilmiş olup; bu yalan haberi yapan muhabiri, ilgili yayın organını şiddetle kınıyoruz.”

kizilay-belgeli-haberi-yalanlayamadi-muhabirimizi-hedef-gosterdi-sicili-kabarik-885787-1.

KIZILAY YÖNETİMİ CEVAP HAKKI KULLANMADI

Habere imza atan muhabirimiz İsmail Arı, 6 Haziran tarihinde Kızılay Basın Müşavirliği’ni arayarak habere ilişkin cevap hakkı kullandırmak istediğini vurgulayarak bir açıklama talep etmesine rağmen Kızılay yetkilileri habere konu olan atamayı teyit ederek bir açıklama yapmak istemediklerini ifade etti.

Haberimizde de bu durum “Ulaştığımız Kızılay yetkilileri ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmayacağını ifade etti” denilerek de belirtildi.