Kızılay’ın yoksullar için hazırladığı etlerin otelinde görüntülendiği AKP’li vekil Cemal Taşar, yaptığı yeni açıklamada neden “Suskunluğum asaletimdendir” dediğini anlattı.

Kızılay etleriyle gündem olan AKP’li vekilden ‘suskunluğum asaletimdendir’ sözlerine açıklama

Kızılay’a bağışlanan etlerin kendisi ve kardeşinin ortak olduğu otelin mutfağında kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelen AKP Milletvekili Cemal Taşar, ‘Suskunluğum asaletimdendir’ sözlerine dair açıklama yaptı. Taşar, iddiayı muhatap almanın asaletini bozacağını düşündüğü için öyle bir açıklama yaptığını söyledi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dünkü yazısında 'Kızılay'a bağışlanan etlerin kardeşine ait otelin mutfağında kullanıldığı' yönündeki iddialarla gündeme gelen AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar'a seslenerek, "Asalet sahibi bir insan 'Yoksulların etlerini oteline istifledi' gibi bir iddia karşısında susmaz" ifadesini kullandı. Hakan, “Asaletten susmanın sırası mı Sayın Vekil?” diye sordu.

Hakan, bugünkü köşesinde de Cemal Taşar’ın kendisine yaptığı açıklamayı yayımladı.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ı eleştiren bir yazı yazmıştım dün. “Kızılay’ın etleri kardeşinin otelinde çıktı” şeklinde ortaya atılan ve yenilir yutulur cinsten olmayan bir iddiaya neden cevap

Cemal Taşar, dün beni aradı ve konuyla ilgili uzun açıklamalar yaptı. Taşar’ın açıklamalarını, cevap hakkına duyduğum saygı gereği özetleyerek yayınlıyorum:

- İFTİRA VE KARALAMA: Bu olay, kendini gazeteci olarak tanıtan ama gazetecilikle ilgisi olmayan bir şahsın iftirası. Bu şahıs, KCK’dan 10 yıl hapis cezası aldı, 2 yıl tutuklu kaldı. İşi gücü hakkımızda karalama yapmak.

- ÖNEMSEMEDİM: Böyle bir şahsın iftirasına cevap verme gereği bile duymadım, önemsemedim. “Bunu muhatap almak, asaletimi bozar” diye düşündüm. Bu yüzden Twitter hesabımdan ilgili paylaşımı yaptım.

- AJANSLARA KONUŞTUM: Ama yine de kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hem Anadolu Ajansı hem de İhlas Haber Ajansı’na bir basın açıklaması yaptım. Ne yazık ki o açıklamaya hiç bakılmaksızın sadece bu şahsa yönelik Twitter’daki paylaşımım geldi gündeme. Bu gerçekten çok üzücü.

- TAMAMEN KURGU: Bu olay, söz konusu şahıs tarafından hazırlanmış ve kurgulanmıştır. Pandemi döneminde otelde kimsenin bulunmadığı bir anda oraya kendi koyduğu paketleri kendisi görüntülemiştir. Bu kurguyu da Malazgirt kutlamalarından sonra gündeme getirmiştir.

- YARGI KARAR VERECEK: “Kızılay’ın etleri milletvekilinin kardeşinin otelinde” diye bize iftira atan bu şahıs hakkında yasal süreç başlattık. Yargının vereceği nihai kararı bekliyorum.