Kızılay yönetimi, MS hastası olan ve böbrek yetmezliği tanısı konulan iki çalışanını sürekli rapor aldıları gerekçesiyle işten çıkarttı. İşten çıkartılan böbrek hastası ve eski Kızılay çalışanı Arzu Altun, BirGün’e konuştu.

Kızılay iki hasta çalışanını kovdu

İSMAİL ARI

Yolsuzluk iddiaları, uçuk maaş zamları, yardım paralarıyla alınan lüks araçlar ve holdingleşmenin ardından Kızılay’ın yeni bir skandalı daha ortaya çıktı. Kızılay Yönetim Kurulu’nun “04.04.2019 Tarih Ve 7 Sayılı Toplantı Kararı” ile iki çalışan işten çıkartıldı.

İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne gönderilen yazıda, MS tanısı konulan personelin, “2018 yılında toplamda 80 gün, 2019 yılı Mart sonu itibariyle toplamda 5 gün rapor aldığı” belirtildi. Kararda böbrek rahatsızlığı bulunan Arzu Altun’un hakkında da “Aydın Kan Bağış Merkezinde Meslek Yetkilisi / Flebotomist olarak görev yapan Arzu ALTUN’a 19.10.2017 tarihinde böbrek rahatsızlığı nedeniyle böbrek nakli yapılması gerektiği, 2018 yılında toplam 14 gün rapor aldığı, 2019 yılı Mart sonu itibariyle bir gün rapor aldığı belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

kizilay-iki-hasta-calisanini-kovdu-622996-1.

VERİMLİ ÇALIŞAMIYORLAR

İşten çıkarmaya gerekçe olarak personelin sağlık sorunları nedeniyle “Ekiplerde verimli çalışamaması” gösterildi. Kararda personelin sağlık sorunları nedeniyle başka bölümlerde de görevlendirilemeyeceği belirtildi.

NEDEN BAŞKA

Böbrek hastası olması nedeniyle işten çıkartılan Arzu Altun BirGün’e konuştu. İki yıl önce böbrek nakli olduğunu ve artık sağlık sorunu bulunmadığını belirten Altun, “Ben bu kuruma 1994 yılında girdim ve tam 25 sene çalıştım. Büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Zaten böbrek nakli oldum ve artık sağlıklı bir insanım. Bu gerekçelerle beni işten çıkaracaksınız iki yıl önce neden çıkarmadınız? Ben bunu soruyorum Kızılay Yönetimi’ne. İşten çıkarılmamın başka nedenleri olduğunu düşünüyorum ve o nedenle işten çıkardılar. Çalışanların iki böbreği var benim tek böbreğim var. Sağlık sorunum yok ve sadece daha dikkatli yaşıyorum” diye konuştu.