Kızılay'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ahbap Derneği'ne çadır satmasına sosyal medyada tepki yağdı. Gazeteci yazar Ece Temelkuran, "Canıyla uğraşan insanla çadır pazarlığı yapmışlar. Büyük bir ülkeyi kalpsiz bir bakkala çevirdiler" yorumu yaparak hükümeti istifaya çağırdı. TİP Milletvekili Barış Atay ise, "Siz var ya! Asla yakanızı kurtaramayacaksınız bu yaptıklarınızdan!" dedi.

Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasına tepki yağdı: "Canıyla uğraşan insanla çadır pazarlığı yapmışlar"
Fotoğraf: AA

Ahbap Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde Kızılay'dan çadır alındığını doğruladı. Ahbap'tan yapılan açıklamada, "Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme yapıldı. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah deprem bölgesine gönderdik" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan derneğin kurucusu Haluk Levent ise, "Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken 'bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?' lüksüne sahip değildik olamazdık da ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğrudur" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada ise, depremzedeler çadır beklerken Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasına çok sayıda tepki geldi.

"BÜYÜK BİR ÜLKEYİ KALPSİZ BİR BAKKALA ÇEVİRDİLER"

Gazeteci yazar Ece Temelkuran, "'Türk Kızılay kar amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olarak sağlayan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.' Öyle idi. Canıyla uğraşan insanla çadır pazarlığı yapmışlar. Büyük bir ülkeyi kalpsiz bir bakkala çevirdiler" dedi.

Konuyu gündeme getiren gazeteci Murat Ağırel ise, "AHBAP Kızılay’dan çadır satın aldıklarını doğruladı. Açıklama için teşekkürler. Ama burada mesele AHBAP’ın çadır alması değil KIZILAY elindeki çadırı deprem bölgesine göndermek yerine neden satmakla uğraşıyor. Akıl alacak gibi değil. Bu kadar bağışı neden alıyorlar o zaman?" diye sordu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, "Bu kadar çadır vardı depoda ve hemen afet bölgesine dağıtmak yerine satmayı beklediniz öyle mi? Siz var ya! Asla yakanızı kurtaramayacaksınız bu yaptıklarınızdan!" tepkisini gösterdi.

Sosyal medyada gelen diğer tepkiler şöyle: