Kızılay, kendi avukatları dışında üç hukuk bürosuyla çalışıyor. Kızılay’ın çalıştığı ve binlerce lira kazanan hukuk bürosundan biri AKP İstanbul İl Yöneticisi Muammer Birdal’ın çıktı. Diğer hukuk bürolarının sahiplerinin de AKP’lilerle bağlantıları var.

Kızılay’ın avukatı AKP yöneticisi

İsmail ARI

Son yıllarda harcamaları ile gündem olan ve yöneticilerinin de AKP ile bağlantıları tartışılan Kızılay’ın, yandaşlara binlerce lira kazandırdığı ortaya çıktı. Kızılay’ın kendi avukatlarının dışında üç hukuk bürosuyla çalıştığı ve hukuk bürolarının sahibi olan avukatların ya AKP’li olduğu ya da AKP’lilerle ilişkileri olduğu öğrenildi. Kızılay’ın davalarına bakan Birdal Hukuk Bürosu’nun sahibi Avukat Muammer Birdal, aynı zamanda AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi.

Birdal, geçtiğimiz yıllarda hem İstanbul 2’nci bölge için AKP’nde milletvekili aday adayı oldu hem de Eyüpsultan İlçesi için belediye başkan aday adayı oldu.

Konu ile ilgili ulaştığımız AKP’li Birdal, “İstanbul’un Avrupa Yakasındaki Kızılay şubelerinin davalarına bakıyorum. Çok uzun zamandır Kızılay’ın avukatlığını yapıyorum. Avukatım diye siyaset yapmayayım mı? Avukatlar siyaset yapabilir. Ne yapalım ekmek parası kazanmamız lazım. Çocuklarımız ne yesin bizim?” diye konuştu.

Kızılay'ın çalıştığı bir diğer hukuk bürosu ise Avukat Enver Polat Yılmaz’ın sahibi olduğu hukuk bürosu. Yılmaz aynı zamanda da AKP İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın’ın boşandığı kişi. Cevap hakkı kullandırmak için iletişime geçtiğimiz Avukat Yılmaz, “Kızılay’la dosya başı çalışıyoruz. Kızılay'ın avukatlığını 2018 veya 2019 yılında yapmaya başladım” dedi.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden AKP iktidarlarında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yapan Zeki Ergezen’in yeğeni Avukat Murat Bayramoğlu da Kızılay'ın çalıştığı bir başka hukuk bürosu. Cevap hakkı kullandırmak için iletişime geçtiğimiz Avukat Bayramoğlu tüm sorularımızı yanıtsız bıraktı.

kizilay-in-avukati-akp-yoneticisi-895745-1.

KIZILAY'IN BİLGİSİ YOKMUŞ

Kızılay’dan BirGün’e yapılan açıklamada ise “Kızılayın ülkeyi coğrafi olarak üç bölgeye ayırdığı ve bu üç bölgeye bölgeye hakim ve etkin üç hukuk bürosundan hizmet aldığı” belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Kızılay tüm iş süreçlerinde olduğu gibi hukuki süreçlerinde de hiçbir şekilde hizmet aldığı kişilerin siyasi, etnik görüşleriyle ilgilenmemektedir, ilgilenemez. Kızılay’ın tek kıstası Kurum haklarının en iyi korunması ve insani hizmetin en etkin yerine getirilmesidir. Bu çerçevede, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ya da partilerde milletvekili veya yönetici olmuş avukatlardan da destek ve hizmet alınmış olabilir. Hali hazırda da Kızılay’a hukuki destek veren avukatların siyasi görüşü konusunda Kurum’un bir bilgisi yoktur, bunun sorgulanmasını da kişilik haklarının ihlali olarak görürüz. Kızılaycılık kültüründe hizmet alırken ve hizmet verirken hiç kimsenin etnik, cinsiyet ya da siyasi eğilimi araştırılamaz.”