Kızılay Başkanı Kınık’ın kiralık makam aracının ölümlü kazaya karıştığı ortaya çıktı. Şoför Öztop’un motorsiklete süratle çarptığı ve kazada iki kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Öztop’un karakolda kamera kayıtlarını izleyerek kaza anını anlattığı görüntülere BirGün ulaştı.

Kızılay’ın makam aracı ölümlü kazaya karışmış

İSMAİL ARI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın İstanbul’da bulunan makam aracının geçen yıl trafik kazasına karıştığı ve iki kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Kızılay Genel Başkanı Kınık için makam aracı olarak kiralanan araç 7 Ağustos 2018 tarihinde saat 21.10’da İstanbul’daki Kartal Yunus Mahallesi’nde hatalı u dönüşü yapan motorsiklete çarptı. Motorda bulunan sürücü Ömer Yalçınkaya ve arkadaşı Seval Yüksekdağ kazada hayatını kaybetti.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın makam aracını kullanan şoför Gurur Öztop’un olay anında hızlı olduğu idda edildi. Kazanın ardından Cevizli Karakolu’na götürülen Öztop, ertesi gün mahkemeye çıkarılarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. BirGün’ün ulaştığı kazaya ilişkin mahkeme tutanaklarında, Öztop’un pazartesi ve cuma günleri belirlenen saatler arasında imza atma şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

RAPORDA ŞÜPHE

Kaza günü makam şoförü Gurur Öztop’un sağlık raporu bulunduğu fakat buna rağmen Kınık ailesinin özel işleri için çalıştırıldığı öne sürüldü. Ancak BirGün’ün ulaştığı sağlık raporunda Öztop’un 24 Temmuz ile 2 Ağustos arasında raporlu olduğu anlaşıldı. Türk Kızılayı Özel Kartal Hastanesi’nden verilen rapordaki başhekim onayının rapor bitiminden bir hafta, kazadan ise iki gün sonra olması dikkati çekti.

GÖRÜNTÜLERE BİRGÜN ULAŞTI

Kızılay’ın iki avukatının eşlik ettiği Gurur Öztop’un Cevizli Polis Karakolu’nda kaza anına ilişkin kamera kayıtlarını izlediği görüntülere BirGün ulaştı. Kamera kayıtları Öztop’un “Üstüm başım cam içinde” sözleriyle başlıyor.

Öztop’un yanındaki kişinin kazaya karışan motorsikletin hemen yanında seyreden araçlar için “Otobüs selektör yaptı” ve “Arkasındaki selektör yaptı” cümlelerini Öztop’un onayladığı dikkat çekiyor. Öztop’un “Arkasındaki ışıklara yapıyor bence selektörü” sözlerine yanındaki “Hayır” karşılığını veriyor.

ÖZTOP TELEFONUNU ARAMIŞ

Görüntüleri izleyen kişinin “Sen arabada fazla şoka girmiyorsun, bir dakika içerisinde hemen iniyorsun” sözleri üzerine de Öztop “Ben hemen indim” diyor. Kamera kayıtlarında süratle çarptığı iki kişi yerde yatarken Öztop’un kendi telefonunu bulmaya çalıştığını anlatması da kamera kayıtlarına yansıyor. Öztop, önce “Orada ne yapacağımı şaşırdım” dedikten sonra telefonunu nasıl aradığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Öztop’un “Telefonum yok, telefonum düşmüş, oradan birisi baktım telefon açıyor. ‘Abi telefonunu alabilir miyim’ dedim. Telefonunu alıp kendimi çaldırdım. Baktım direksiyonun önünde duruyor, oraya gitmiş telefon, mıknatısta duruyordu” sözleri kayıtlara yansıyor.

RAPORLU DEĞİLDİM

Kazayı yapan makam şoförü BirGün’un soruları üzerine Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın makam şoförü olduğunu doğruladı. Öztop,kaza günü raporlu olmadığını, görev kağıdı bulunduğu ve bu nedenle Kızılay avukatlarının karakola gelerek kendisiyle ilgilendiğini vurguladı.