Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kan bağışının kış mevsiminde, tatillerde ve Ramazan ayında azaldığını söyledi. Her gün 9 bin ünite kan toplayarak Türkiye’nin 300 noktasından bin 500 hastaneye dağıttıklarını aktaran Kınık, kana sadece acil durumlarda değil, sürekli ve her gün ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kerem Kınık, ağır kış şartları nedeniyle günde ancak 7 bin ünite […]

Kızılay: Kan sıkıntısı kalmadı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kan bağışının kış mevsiminde, tatillerde ve Ramazan ayında azaldığını söyledi. Her gün 9 bin ünite kan toplayarak Türkiye’nin 300 noktasından bin 500 hastaneye dağıttıklarını aktaran Kınık, kana sadece acil durumlarda değil, sürekli ve her gün ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kerem Kınık, ağır kış şartları nedeniyle günde ancak 7 bin ünite kan toplayabildiklerini, bu nedenle bir çağrıda bulunduklarını ifade ederek, “Çağrımızın ardından 9-10 bin rakamlarına tırmandık. Günlük stoklarımız ise 60 binin üzerinde seyrediyor, kan sıkıntımız yok” dedi.

Bu sene kuruluşlarının 150’nci yılını kutladıklarını söyleyen Kınık, şöyle konuştu:

“Bizler tamamen gönüllü çalışıyoruz. Devletten bütçe almıyoruz. Tamamen vatandaşlarımızın bağışları ve kendi gayrimenkullerimizle ayakta duruyoruz. Biz aslında Kuvayımilliyeyiz, milletin kuvvetiyiz. Onların dayanışması ile ayakta durabiliyoruz. Geçen yıl 23 milyon insana yardım ulaştırdık. Bu sene 30 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bunları tamamen toplumumuzun, iyiliksever insanların yardımlarıyla yapıyoruz. Dünyada 40’ı aşkın ülkede çalışıyoruz. 12 ülkede daimi delegasyonumuz var. Öncelik kendi ülkemiz olmak üzere dünyadaki bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz.”