Kızılay yönetimi kurum içinde köstebek arıyor

BİRGÜN ANKARA

BirGün'de yayımlanan yolsuzluk iddiaları, uçuk maaş zamları ve israf iddialarına ilişkin haberler üzerine Kızılay yönetiminin çalışanlara baskı yaptığı iddia edildi. Kızılay yönetiminin çalışanların bilgisayarlarını ve telefon kayıtlarını incelediği öne sürüldü.

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın geçtiğimiz günlerde çalışanları toplayarak “Belge sızdıranları bulacağım, araştırıyoruz” dediği ifade edildi. Kızılay personeli üzerinde baskı oluşturulduğu ve Kızılay’a ait sabit hatlar ile cep telefonu hatlarının incelendiği de iddia edildi. İddiaya göre bazı telefon numaraları ile iletişime geçen personel olup olmadığı araştırılıyor. Edinilen bilgilere göre, bilgi işlem birimi personeline iki farklı telefon numarası verilerek bu numaralarla görüşme yapılıp yapılmadığının belirlenmesi istendi.

GÖNDERMELİ PAYLAŞIM

Kurum içerisindeki bilgisayarlarda da sıkı denetim yapıldığı ve belge indiren ve dışarıya gönderen personelin olup olmadığı tespit edilmeye çalışılıyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, geçen günlerde de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Her duyduğunu başkasına aktarması, kişiye günah olarak yeter. Aldığı her whatsapp mesajını iletmesi, her dedikoduyu rt’lemesi de...” dedi.