Aydın Valiliği'nin kentte piknik, şenlik, fotoğraf sergisi dahil tüm etkinlikleri 5 gün süreyle yasaklanmasının nedeninin, kentte 11 Temmuz Pazar günü gerçekleştirecek Onur Yürüyüşü ile 12 Temmuz Pazartesi günü Kızılcaköylü kadınların Aydın Adliyesi'nde görülecek duruşma sonrası ile ilgili olduğu öğrenildi.

Kızılcaköy davası ve Onur Yürüyüşü yasak getirtti

BERKAY SAĞOL

Aydın Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile il sınırları içinde 7 Temmuz saat 00.01 ile 12 Temmuz saat 23.59 saatleri arasında mülki amirlerin izin verdiği etkinlikler dışındaki tüm toplantı ve gösteri yürüyüş, miting, basın açıklaması, oturma eylemi, bildiri dağıtma, kamu düzeni, genel güvenlik ve asayiş açısından yasaklandığını duyurdu.

Yasaklamanın birinci gerekçesinin Kızılcaköy’de jeotermal şirketleri ile karşı karşıya gelen köylü kadınların gösterdiği direniş nedeniyle Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması olduğu öğrenildi.

Kızılcaköylü kadınları 30 avukatın savunacağı, çevre illerden de katılımın olacağı öğrenilen dava sonrası yapılacak toplu açıklamanın engellenmesi için alındığı belirtildi.

Aydın LGBTİ Dayanışması, 11 Temmuz Pazar günü Özgecan Arslan parkından gerçekleştirecekleri 1. Aydın LGBTİQ+ Onur Yürüyüşünü gerçekleştirmek için Aydın Valiliği’ne yaptıkları başvuruya izin beklerken, polisin tebliği ile tüm eylem ve etkinliklere yasak getirildiğini öğrendiklerini açıkladı.

KIZILCAKÖYLÜ KADINLAR YALNIZ BIRAKILMAK İSTENİYOR

kizilcakoy-davasi-ve-onur-yuruyusu-yasak-getirtti-897198-1.

Açıklanan yasak kararına tepki gösteren SOL Parti Aydın İl Başkanı Av. Emine Gital, bu kararın Aydın’da muhaliflerin sesini kesmek ve halkın Anayasal haklarını engellemek , özgürlüklerini kısıtlamak anlamına gelmediğini söyledi.

Hiçbir yasal dayanağı ve gerekçesi olmayan bu kararın Aydın’daki LGBTİ+ vatandaşların kimliklerine ve yönelimlerine yapılan bir saldırı olduğunu belirten Av. Gital, “Bilindiği üzere Onur Yürüyüşleri birçok ilde engellenmeye çalışılmış ve polis şiddetine maruz kalmıştır. Aydın’da da Anayasal bir hak olan bu yürüyüşün engellenmek istendiği açıkça ortadadır. Ayrıca Aydın’ın dört bir yanını sarmış olan sağlığımızı tehdit eden JES’lere karşı direnen Kızılcaköylü kadınlar üzerlerine biber gazı sıkılmasına rağmen şikayetçi olmayıp, Kızılcaköylü kadınlar hakkında Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır. 12 Temmuz’da bu davanın duruşması olması nedeniyle Kızılcaköylü kadınların yalnız bırakılması hedeflenmiştir. Aydın Valiliği artık bu keyfi uygulamalara bir son vermelidir. SOL parti olarak bu keyfi uygulamalar sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.