Aydın Kızılcaköy’de bölgede yaşayan kadınlara JES’lere karşı direndikleri için açılan davanın ikinci duruşması Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma, 7 Mart 2022 tarihine ertelendi.

Kızılcaköy’de JES’lere karşı direnen kadınlara açılan dava yine ertelendi

BİRGÜN EGE

Aydın'da, bölgede yapımı planlanan Sarı Zeybek JES projesine karşı direnen kadınlara açılan dava, 7 Mart 2022'ye ertelendi.

Aydın’nın İncirliova ve Efeler ilçeleri ile Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova Mahallelerini kapsayan Sarı Zeybek JES (54 MWe) projesine karşı bölge halkı 2018 yılından bu yana mücadelesini sürdürüyor. JES’lere karşı direndikleri için Kızılcaköylü 15 kadın hakkında açılan davanın ikinci duruşması Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması, duruşmaya katılmayan kolluk güçlerinin ifadeleri alınması için 7 Mart 2022 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Aydın Kızılcaköy’de JES projesine karşı direniş başlatan kadınlar, 3-4-5 Aralık 2018 tarihlerinde JES çalışmalarında güvenlik önlemi alan jandarma ekipleriyle karşı karşıya gelmişti. Kadınlara karşı fiziki müdahale uygulanmış, biber gazı sıkılmıştı. Çıkan olayların ardından Kızılcaköylü 15 kadın hakkında jandarma ekiplerine görevini yaptırmamak ve mukavemet suçundan dava açılmıştı.