Kızılcaköy'deki jeotermale karşı olan yöre sakini BirGün'e konuştu: Köylüler hukuk dersi veriyor

KARDELEN KOCATÜRK

Aydın’ın İncirliova ilçesinde bulunan Kızılcaköy’de kurulmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı verilen mücadeleye köylülere destek veren yöre sakinlerinden Mehmet Kaçmaz, BirGün‘e konuştu. Kaçmaz, “Gösterilen bu direnişte köylüler bir hukuk dersi veriyorlar." dedi.

Kaçmaz, "Anayasal haklarını, yaşam haklarını savunuyor buradaki insanlar Mücadele verilen alanı jeotermal bir şirket almış ve çevirmiş durumda köylüler bu hukuki süreçte alana zarar verilmemesi için direniş gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kaçmaz direnişin gidişatına dair şunları söyledi: ”Jeotermal enerji santraline (JES) yapılmak istenilen alanda 1 jandarma ekibi kaldı.TOMA ve diğer ekipler çekildi ve burada gençlerin gözlem yaptığı bir çadır var. Geçen vali yardımcısı yaptığı açıklamada herhangi bir şey yapılmayacağını ve müdahale edilecek bir olayın yaşanmaması istemediğini söyledi.”

Gözaltı yok fakat yaralılar var

Köylüler ile jandarma arasında müdahale sırasında herhangi bir gözaltı olmadığını; fakat müdahale sırasında yaralanan köylülerin olduğunu belirten Mehmet Kaçmaz yaralı köylülerin suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Son olarak köylülerin kararlı olduğunu ifade eden Kaçmaz, cümlelerini şu şekilde bitirdi: “Köylü bu yaşananlara karşı mücadelesini sürdürmekte kararlı çevreye duyarlı gönüllü arkadaşlarla sürekli iletişim halinde kalarak direnişimizi sürdüreceğiz. Umarım ablukayı dağıtacağız. “