Topraklarını JES'lere karşı savunan Kızılcaköylü kadınlar, Murat Dağı şenliğinde tiyatrolarını sergiledi

Kızılcaköylü kadınlar Murat Dağı için sahnede

BERKAY SAĞOL

Murat Dağı'nda bilirkişi heyeti keşif yaptıktan yaklaşık 3 ay sonra bölgenin maden çıkarılması için uygun olmadığı yönünde kararını açıkladı. Yaşam savunucularının kazanım olarak belirttiği kararın ardından Murat Dağı Şenliği 2'nci gününde tiyatroyla devam etti.

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu tarafından düzenlenen şenlikte, Aydın'ın Efeler ilçesinde 15 aydır JES'e karşı mücadele eden Kızılcaköylü kadınlar 'Neymiş Bu Jeotermal' isimli tek perdelik oyunlarını sahnelediler. Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna Uşak halkı yoğun ilgi gösterdi.

Oyun sonrası konuşma yapan oyunun reji asistanı Hilal Yılmaz, "Biz bu oyunu iki kişi yazdık. Oyunu yazan ve yönetmeni olan arkadaşımla Kızılcaköy'e her gittiğimizde bu mücadelenin kesinlikle kazanılacağına inanıyorduk. Kadınlarda mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini her fırsatta anlatıyorlar. Bu anlatmanın bir başka yolu da sanatmış. Bunu da beraber öğrendik" dedi.

kizilcakoylu-kadinlar-murat-dagi-icin-sahnede-646269-1.

"SUYUMUZA, TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Tiyatro oyunu sonrasında konuşma yapan Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, çocukların anne karnında ölmemesi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirterek, "Bizim verdiğimiz bu tüm mücadelemiz ortak. Kızılcaköy’deki JES gelip bizi Uşak'ı bulacak. Murat Dağı’ndaki maden faaliyetinin zararı da Kızılcaköy'ü bulacak. Biz dün çok güzel bir haber aldık. Maden çıkarılmasına karşı açtığımız dava sonucu bilirkişi heyeti Murat Dağı'nda maden çıkarılmasını onaylamadı. Bundan sonra takdir mahkemenindir. Ancak biz 2 yıldır bir sürü yapı bir araya gelerek mücadele başlattık ve bu mücadele bugünkü noktaya geldi. Biz ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz. Yeri geldiğinde ağaçlara tek tek sarılarak savunacağız. Suyumuza, toprağımıza sahip çıkacağız. Çocuklarımızın anne karnında ölmemesi için mücadele edeceğiz. Biz bir arada mücadele etmeye devam edersek, dağımızı da, suyumuzu da, hayatımızı da kazanırız" diye konuştu.