Kızılcaköylüler jeotermal santralına karşı nöbete başladı

RABİA YILMAZ

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy’de faaliyete başlayacak olan jeotermal santralına yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Kızılcaköy sakinleri önceki gün itibariyle jeotermal santralına karşı nöbet tutmaya başladı.

Nöbet öncesinde yapılan basın açıklamasına Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP), Germencik Çevre ve Doğa Derneği (GERÇED), Birleşik Haziran Efeler Meclisi, ÇYDD yöneticileri, Aydın Doğa Dostları, Aydın Kadın Dayanışma Platformu, Efeler Kent Konseyi, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ile bölge halkı destek verdi.

‘Zehir sizin yeşil bizim kalsın’

Jeotermal santrala karşı direnen ve dayanışma için Kızılcaköy’e gelen Tire Başköylüler’in köy meydanına girişleri ise büyük coşku yarattı. Jeotermal santral Kızılcaköy’den gidene kadar nöbet tutacaklarını dile getiren bölge sakinleri eylemde, “Aydın isyanda”, “Topraklarını satma”, “Menderes’in suyu lağım akmasın” ve “Zehir sizin yeşil bizim kalsın” dövizleri taşıdı. Açıklamada, yaşam alanlarını jeotermal santrala teslim etmeyeceklerini vurgulayan Kızılcaköylüler, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma. İncirime ve zeytinime de dokunma. Arılar öldü, kuşlar öldü, balıklar öldü, biz de ölüyoruz. Köyümüzde jeotermal istemiyoruz” dedi.