İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran'a ait Saviz adlı ticari gemide patlama meydana geldiğini ve gemide orta çaplı bir hasar oluştuğunu duyurdu.

Kızıldeniz'de bulunan İran gemisinde patlama!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade Kızıldeniz'in Cibuti kıyıları yakınlarındaki Saviz adlı ticari gemide dün yerel saatle 06.00 sıralarında orta çaplı bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

Paltama olayının ardından can kaybı ya da yaralanan olmazken, patlamanın kaynağına ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi. Olayın ardındaan geminin bazı bölümlerinde de hasar meydana geldi.

Sivil Saviz isimli geminin korsanlıkla mücadele ve deniz güvenliğini sağlamak amacıyla Kızıldeniz'de gemilerin geçiş güzergahında konuşlandırıldığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatibzade, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ile koordinasyon kurulduğunu vurguladı.

Sözcü Hatibzade, Saviz adlı geminin Kızıldeniz'de İran gemileri için lojistik bir durak olarak kullanıldığını ve geminin amacı ile özelliklerinin önceden resmi olarak IMO'ya bildirildiğini ifade etti.

ABD medyası gemiye İsrail tarafından vurulduğunu bildirmişti. ABD merkezli New York Times gazetesi de patlamanın İsrail tarafından daha önceki saldırılara ilişkin bir misilleme olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: AA, AFP