İzmir'de NATO önünde Kızıldere anması sonrası 10 SOL Genç üyesine soruşturma açıldı. SOL Genç tarafından yapılan açıklamada, “Onlar tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiler. Biz de tam bağımsız Türkiye için, devrimci demokratik bir cumhuriyet için, geçmişten aldığımız mirasla mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Kızıldere'nin yıldönümünde NATO karargahı önünde eyleme soruşturma

HABER MERKEZİ

Mahir Çayan ve arkadaşlarının Kızıldere'de katledilişinin 50'nci yıl dönümünde, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan NATO karargahı önünde yapılan eylem sonrası SOL Genç üyesi 10 kişiye soruşturma açıldı. Ayrıca eyleme katılan 2 öğrenciye ise Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

SOL Genç konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin NATO’dan ayrılması ve tam bağımsız Türkiye talebini yükseltmek üstüne bir açıklama gerçekleştirdik. Tıpkı bundan 50 yıl önce bu talebi yükselten, bunun için mücadeleden bir adım geri durmayan arkadaşlar gibi. Bu ülke topraklarında üstünde bu ülkenin bağımsızlığını istemek bugün gördüğümüz üzere suç sayılıyor ve ifadeye çağırılıyoruz. Ortada herhangi suç unsuru dahi yokken ifadeye çağrılma, soruşturma açılma sebebi tabi ki de bellidir. Bir pankart ve bir slogan üstünden suçlandığımız komik bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin pek çok yerinde binlerce insanın andığı devrimci önderleri anmak da elbette suç değildir. Onlar tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiler. Biz de tam bağımsız Türkiye için, devrimci demokratik bir cumhuriyet için, geçmişten aldığımız mirasla mücadeleye devam edeceğiz.”