Kızıltepe'de görevden alınan belediye başkanına gözaltı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Belediye Başkanlığı görevinden alınan HDP'li Nilüfer Elik Yılmaz ile yardımcısı Dilber Sulhan gözaltına alındı.

Kızıltepe Belediye Başkanı HDP'li Nilüfer Elik Yılmaz ile yardımcısı Dilber Sulhan, İçişleri Bakanlığı'nca haklarındaki 'terör soruşturmaları' nedeniyle 4 Kasım’da görevlerinden alındı.

Polisler, soruşturma kapsamında Yılmaz ile Sulhan'ı bu sabah evlerinde gözaltına aldı. Emniyete götürülen başkan ve yardımcısının işlemleri sürüyor.

Ağustos ayından bu yana kayyum atanan belediyelerin sayısı 20'ye çıktı.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.

18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin; 22 Ekim’de ise Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş ve Saray belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son olarak Mardin Kızıltepe, Van İpekyolu, Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ve Dersim'in Akpazar Beldesi belediyelerine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 20 belediyesine kayyum atanmış oldu.