Kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hikmet tarafından katledilen Ceren Damar’ın davasında bugün. Damar’ın babası, “Kızım 27 yaşında katledildi, katilin alacağı ceza 30 yıl. Adalet tecelli etsin” diye konuştu

Kızım 27’sinde katledildi, katilin alacağı ceza 30 yıl

BURCU CANSU

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i okuldaki odasında öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hâkim karşısına çıkacak.”Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan yargılanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Hikmet hakkında bugün karar çıkması bekleniyor.

İBRETLİK CEZA VERİLMELİ

Duruşma öncesi BirGün’e konuşan Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, “Bu katile verilen ceza ibretlik olsun ki adalet tecelli etsin” dedi ve ekledi: “Yargılama sürecinde tanıkların tamamı dinlendi. Sanık, hiçbir tanık getiremedi. Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ancak bu ceza kızımı geri getirmeyecek. Kızım 27 yaşında katledildi. Katilin alacağı ceza 30 yıl. Kızımın bir yaşına karşın bir yıl mı ceza veriliyor? Bununla adalet tecelli etmez. Bundan sonra da hiçbir kamu görevlisi görevini yapmaz. Ne gümrükçü kaçakçıyı yakalar ne de kopya çeken öğrenciyi hoca yakalar. Bu katile verilecek ceza ibretlik olmalı ki adalet tecelli etsin.”

Damar ailesinin avukatı Çetin Arslan da karar çıkmasını beklediklerini bildirdi.