İzmir'de cinsel istismara uğrayan ve yaşadığı istismarın ardından okulu dahi bırakmak zorunda kalan 14 yaşındaki M.M.,'nin annesi, A. K., istismar olayının ardından yaşadıklarını anlatarak kadın derneklerini dayanışmaya çağırdı

Kızına cinsel istismarda bulunulan anne: Psikolojik şiddete uğruyoruz

İzmir’in Çiğli İlçesi İzkent Mahallesi dağlık arazide 13 Aralık 2019’da yaşanan cinsel istismar olayı yargıya taşındı.

Ege haber ajansında yer alan habere göre, M. M., isimli 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan V. A., yargılandığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

V.A’nın ailesi ise M.M’nin annesi A. K.’ye para teklif ederek şikayetçi olmamasını istedi. Kızının yaşadığı istismarı ve sonrasında yaşananları anlatan A. K., ise psikolojik şiddete maruz kaldıklarını belirterek, kadın derneklerinden destek istedi.

‘SENİN DE ANNENİN DE CANINI YAKARIM’

Anne A. K. cinsel istismar olayını 1 hafta sonra öğrendiğini aktararak şu ifadelere yer verdi.

“Kızım M.M, kız arkadaşı E. G., ile okuldan çıktıktan sonra dolaşırken E.G’nin tanıdığı olan U.Ç., ve V.A., ile karşılaşıyor. V.A., kızıma cinsel istismarda bulunuyor. Daha sonra V.A., kızımı arayarak eğer bu olayı birine anlatırsan senin canını yakarım sen de annen de zarar görür diyerek tehdit ediyor. Bu nedenle de kızım bu olayı benden 1 hafta saklıyor."

Cinsel istismar olayını öğrendikten sonra kızını doktora götürdüğünü ve darp raporu aldıklarını belirten A. K., daha sonra karakola giderek V.A.,'dan şikayetçi olduğunu söyledi.

A. K., şöyle konuştu:

"Ben de 17 Aralık Salı günü hemen kızımı doktora götürdüm darp raporu aldım. Hastanede de kızımın morluklarının 1 hafta önce olduğu söylendi ve rapora yazıldı. Daha sonra da karakola giderek V. A’dan kızıma taciz ettiği için, U.Ç’den ise yardım ve yataklık sebebiyle davacı oldum. Ancak U.Ç’nin kızıma dokunmaması nedeniyle tutuksuz yargılanmasına V.A’nın ise tutuklanmasına karar verildi."

'ŞİKAYETÇİ OLMAMASI PARA TEKLİF ETTİLER'

Olayı öğrendikten sonra V.A’yı aradığını ve konuştuğunu belirten A. K., 'Bunu kızıma nasıl yaptığını sordum', "Daha sonra V.A’nın ailesi bana ‘maddi manevi yardım ederiz şikâyetçi olmasın’ diye haber gönderdi. Ben bilinçsiz bir anne değilim. Bunu kabul etmem söz konusu dahi olamaz. Kızıma yaşattığının bedelini ödemeli. Son duruşmada V.A’nın ailesi mahkemeye 50 tane gençle gelerek gövde gösterisi yaptı ve bizim gözümüzü korkutmaya çalıştı ancak ben korkmuyorum sonuna kadar kızımın arkasındayım.” ifadelerini kullandı.

'MANEVİ DESTEK İSTİYORUM'

Yaşanan olaylar nedeniyle kızının okulu bırakmak zorunda kaldığını ve sadece kadınlardan manevi destek istediğini belirten A. K., sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her annenin, her kadının benim arkamda olmasını istiyorum. Ne olursa olsun ben çocuğumu bırakmayacağım. Kızım bu olayın okulda duyulması sonrasında okulu bıraktı. Bu durum beni çok üzüyor, ancak benim kızım utanılacak bir şey yapmadı, o daha bir çocuk ama yaşıtları da ne yazık ki bu yaşta çok acımasız oluyor. Eğitim hayatına devam etmesini ve ekonomik özgürlüğünü kazanmasını istiyorum. Önceki duruşmaya V.A’nın yakınları 50 tane gençle katıldı yani bir yandan da psikolojik olarak şiddete uğruyoruz. Ben de tüm kadın derneklerini ve anneleri 21 Şubat 2020’de Karşıyaka Adliyesi’nde gerçekleşecek olan duruşmaya bekliyorum.”

DAVA 21 ŞUBAT'TA

Cinsel istismar olayına ilşkin görülecek olan dava 21 Şubat 2020’de saat 15.30’da gerçekleşecek.