Katar’ın bazı Avrupa Parlamentosu (AP) çalışanlarına ekonomik ve siyasi kararları etkilemek için rüşvet verdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve dün AP Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Eva Kaili’nin evinde arama yapıldı. Yunan medyasında yer alan haberlere göre Kaili’nin bir yaşındaki kızının beşiğinin altında 160 bin Euro nakit para bulundu.

‘Kızının beşiğinden 160 bin Euro çıktı’ iddiası

Katar’dan rüşvet aldıkları iddiası kapsamında “suç örgütüne üye olma”, “kara para aklama” ve “yolsuzluk” suçlamalarıyla cuma günü gözaltına alınan ve tutukluk halinin devam edip etmeyeceğine bugün Belçika mahkemesinin karar vereceği Yunan Avrupa parlamenteri Eva Kaili ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

Yunan medyasında Kaili’nin, Katar’dan rüşvet olarak aldığı düşünülen 160 bin Euro’yu (3.45 milyon TL), bir yaşındaki kızı Ariadni’nin odasında gizlediğini iddia edildi.

Hürriyet’in aktardığına göre Belçika polisinin Kaili’nin evine yaptığı baskında, 20 ve 50 Euro’luk banknotlar halinde poşetler içindeki 160 bin Euro’yu, kızı Ariadni’nin yatağının altında bulduğu öne sürüldü.

Aynı haberlerde, Kaili’nin yakalandıktan sonra, Belçika makamlarının, kendisine elektronik bilezik takılarak serbest bırakılması talebini reddettikleri de belirtildi.

“MÜVEKKİLİM MASUM OLDUĞUNU VE RÜŞVETLE İLİŞKİSİ BULUNMADIĞINI SÖYLÜYOR”

Öte yandan dünkü oylamayla AP Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Kaili, avukatı aracılığıyla “Masumum” dedi.

Kaili’nin avukatı Mihalis Dimitrakopulos, “Müvekkilim masum olduğunu ve Katar’dan rüşvet iddialarıyla hiçbir ilişkisi bulunmadığını söylüyor. Evinde nakit para bulunup bulunmadığını ya da ne kadar para bulunduğunu bilmiyorum. Kız kardeşi Madalena ile konuştum, çocuk yatağının altında gizlenmiş para bulunduğu iddiaları doğru değil” şeklinde konuştu.

AP OFİSLERİNDE ARAMA YAPILDI

Katar’ın bazı AP çalışanlarına ekonomik ve siyasi kararları etkilemek için rüşvet verdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamındaki operasyonlar sürüyor.

Belçika polisi, yolsuzluk skandalı kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında dün Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel’deki ofislerinde arama yaptı.

Son arama, AP çalışanlarının Katar’dan ekonomik ve siyasi kararları etkilemek için rüşvet aldığı iddialarının ardından gerçekleştirilen 20. arama oldu.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 1 milyon Euro’ya yakın paraya da el konuldu.

Gözaltına alınan 3 AP üyesi ile AP Başkan Yardımcısı Yunan milletvekili Eva Kaili, "suç örgütüne üye olma”, “kara para aklama” ve yolsuzluk" ile suçlanıyor.

KATAR İDDİALARI REDDEDİYOR

Öte yandan Katar hükümeti de yolsuzluk skandalına karıştığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

Katar'ın Brüksel'deki AB temsilciliğinden yapılan açıklamada, "Suçlamaları Doha'daki hükümete bağlamak temelsizdir" ifadeleri kullanılarak ülkenin uluslararası yasa ve düzenlemelerle tam uyum içinde hareket ettiği savunulmuştu.