İngiliz hükümetine koronavirüs tedbirleri konusunda eleştirilerde bulunan Liverpool Teknik Direktörü Klopp, "Diğer ülkeler 5-6 hafta önce kapalı alanlarda maske takarken biz bunun için neden 15 Haziran'a kadar bekledik bilmiyorum" dedi

Klopp'tan İngiliz hükümetine koronavirüs eleştirisi: Önlemler geç alındı

Premier Lig ekibi Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlemlerin geç alındığını belirterek İngiliz hükümetini eleştirdi.

Klopp, İngiliz basınında yer alan açıklamasında, salgının başladığı günlerde şampiyonluğu kaybetmekten ziyade insanların ölmesi nedeniyle endişe duyduğunu kaydetti.

Koronavirüse karşı tedbirli davrandığını dile getiren Alman teknik direktör, "İngiltere'de bir benzin istasyonuna gittiğimde yüz maskesi ve eldiveni olan tek kişi benim. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum ancak biri bana salgının bittiğini söyleyene kadar bundan vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

"NEDEN 15 HAZİRAN'A KADAR BEKLEDİK BİLMİYORUM"

İngiliz hükümetinin önlem almakta geciktiğini belirten Klopp, "Diğer ülkeler 5-6 hafta önce kapalı alanlarda maske takarken biz bunun için neden 15 Haziran'a kadar bekledik bilmiyorum. Maske takmanın mantıklı olup olmadığını tartışabilirsiniz ancak buna daha önce başlayan ülkelerdeki ölü sayısı İngiltere'den daha az. Bu da bir gerçek" yorumunu yaptı.

Almanya ile İngiltere arasında salgın sırasında büyük farklılıklar gördüğünü anlatan 53 yaşındaki teknik direktör, "İki ülkeden de haberler aldım ve durumun nasıl olduğunu biliyorum. Eğer dışarıdan bir uzaylı baksaydı iki farklı gezegenden geldiğimizi düşünürdü" değerlendirmesinde bulundu.

İNGİLTERE'DE KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

İngiltere'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 42 bin 632'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ülkede son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 43 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı sayısı 42 bin 632'ye çıktı.

Vaka sayısı ise 1221 artarak 304 bin 331'e ulaştı. Son 24 saatte 175 bin 18 test yapıldı, toplam test sayısı mükerrerler dahil 7 milyon 890 bin 145 oldu.

İngiltere'de günlük ölüm sayısı 100'ün altında kalsa da hafta sonları genellikle raporlamada yaşanan gecikme nedeniyle rakamların tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

İngiltere, Covid-19 kaynaklı ölüm sayısında Avrupa'da 1'inci, dünyada da ABD ve Brezilya'dan sonra 3'üncü sırada yer alıyor.