Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HDP’nin Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında istismar edilen H.K.G.'nin kemik yaşının büyütülmesiyle ilgili hazırladığı soru önergesine sadece 2 cümleyle yanıt verdi. Koca, "Süreç takip edilmektedir" demekle yetindi.

Koca'dan tarikatta istismara ilişkin soru önergesine 2 cümlelik yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BirGün yazarı Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi Kadir İstekli ile 'evlendirerek' istismara maruz bırakılması ve kemik yaşının büyütülmesine ilişkin HDP'li 21 kadın milletvekilinin hazırladığı soru önergesine yanıt verdi.

Önergeyi 2 cümleyle yanıt vererek geçiştiren Koca, "Süreç takip edilmektedir" demekle yetindi.

Koca, “Soru önergesinde yer alan konuya ilişkin olarak Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup süreç takip edilmektedir. Konuya gösterilen ilgiye teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ANKA'nın haberine göre HDP'li vekillerin Koca'ya ilettiği soru önergesinde şunlar yer aldı:

“17 Ağustos 2012’de hastanedeki muayenesinden sonra çocuk istismarını tespit eden doktor tarafından polise haber verilmesinin ardından devam eden süreçte kemik testi sonucunu manipüle edenler kimlerdir?

Kemik testine sokulan kişi kimdir? Bu kişilerle ilgili bir işlem veya soruşturma başlatılmış mıdır?

Hastanedeki sağlık personelinin kemik testi sahtekârlığında bir ihlali olmuş mudur? Olmuş ise bu personeller hakkında bir işlem yapılmış mıdır?

Son 5 yılda, çocuk istismarı başta olmak üzere çocuklara yönelik şiddet dolayısıyla hastanelere sağlık hizmeti için başvuran 18 yaş altı kişi sayısı kaçtır?

Kaç çocuk gebelik dolayısıyla hastaneye başvurmuştur?”