22 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen salgın toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu çağırmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yeni bir toplantı gerçekleştirdi. Koca, eleştirilerin ardından yapılan bu yeni toplantıya İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’nü de çağırmayarak olası eleştirilere karşı tedbir aldı.

Koca’dan yeni İstanbul toplantısı: İmamoğlu tepkisinden sonra katılımcılar 'eksildi'

22 Ekim’de koronavirüs salgınının etkisini artırması ardından İstanbul’da düzenlenen toplantıya kentin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu çağırmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da bir toplantı daha yaptı. Koca bu kez, toplantı katılımcılarını değiştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile İstanbul’da salgındaki son duruma dair toplantı yaptıklarını duyurdu.

Koca, şunları söyledi:

Bu toplantının, 22 Ekim’deki toplantıdan farkı ise katılımcılar. Koca, daha önceki toplantıya Vali ve Emniyet Müdürü’nü çağırırken kentin Belediye Başkanı’nı çağırmaması sert eleştirilere sebep olmuştu.

Bugün yapılan toplantıda ise Vali ve Emniyet Müdürü yer almadı.

İBB, 22 Ekim’deki toplantıya çağırılmamalarının sebebinin vaka sayılarına dair bilginin gizlenmesi amaçlı olduğunu söylemişti.

İstanbul Valiliği ise toplantının ani geliştiğini öne sürmüştü. Valilik kaynakları, “İmamoğlu il bazında gerçekleşen pandemi kurulu toplantılarına katılıyor. Ancak bu toplantı ani gelişti” açıklaması yapmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bu açıklamalardan günler sonra yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu toplantı bir pandemi toplantısı değildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı da değildi. Sağlık teşkilatımızla, ilçe sağlık müdürlerimiz, başhekimlerimizin katıldığı İstanbul'un durumunu, hastane kapasiteleri ve filyasyon durumunu değerlendirme toplantısıydı” ifadelerini kullanmıştı.