Kamu hastanelerinde ‘uzaktan görüntülü muayene’ sisteminin başlayacağının açıklanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uzaktan Sağlık Hizmeti projesinin Bilecik, Sinop ve Dersim'de uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Koca duyurdu: Uzaktan sağlık hizmeti pilot illerde uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde duyurulan Uzaktan Sağlık Hizmeti projesinin pilot illerde uygulamaya başladığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Koca, "Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Uygulama pilot illerde başladı" dedi. Koca'nın açıklamasına göre, proje şu an Bilecik, Sinop ve Dersim'de hayata geçecek.

Koca'nın açıklamasının tamamı şöyle:

"Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yatağa bağımlı hastaların Sağlık Kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı. Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç, mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak. Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."