Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay ve Antalya’da koronavirüs vakası artış oranının yüzde 100’e ulaştığını açıkladı.

Koca ‘Yüksek risk devam ediyor’ dedi, Hatay ve Antalya’yı işaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından koronavirüs salgınında kentlerdeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürleriyle ayrı ayrı online toplantılar yaptıklarını ve bu kentlerin durumlarını değerlendirdiklerini ifade eden Koca, “Yüksek risk devam ediyor” dedi.

Koca, son bir haftada Hatay’da ve Antalya’da vaka artışının yüzde 100’e ulaştığını; iki ilde de yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 70’in üzerine çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları şu şekilde:

‘BÜTÜN KURUMLARIMIZLA SEFERBERLİK ZAMANI’

“Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürleriyle ayrı ayrı yaptığımız online toplantılarda, bu illerin durumlarını değerlendirdik. Yüksek risk devam ediyor.

Son bir haftada Hatay’da vaka artışı %100, yoğun bakım doluluk oranı %70, Antalya’da vaka artışı %100, yoğun bakım doluluk oranı %71, Trabzon’da vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %75, Diyarbakır’da sabit artış var; yoğun bakım doluluk oranı %70.

Bütün kurumlarımızla seferberlik zamanı. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım. Mücadele güç birliği ile kazanılır.”